Aanwijzingsbesluit Ondergrondse grondstoffencontainers

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lansingerland;

 

gelet op:

  • -

    artikel 10.26 van de Wet milieubeheer;

  • -

    het door de gemeenteraad vastgestelde Afvalbeleid 2021-2025;

  • -

    de Openbare Uniforme Voorbereidingsprocedure uit afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht.

Overwegende;

  • -

    dat het college van burgemeesters en wethouders op 7 mei 2024 het ontwerp-locatieplan ‘Ondergrondse grondstoffencontainers’ heeft vastgesteld;

  • -

    dat het ontwerp-locatieplan zes weken ter inzage gelegen heeft tot en met 27 juni 2024 en hierop geen zienswijzen zijn ingediend;

  • -

    dat op basis van het ontwerp-locatieplan een definitief locatieplan is opgesteld met de locaties.

Besluiten

  • 1.

    Het definitief locatieplan ‘Ondergrondse grondstoffencontainers’ vast te stellen met de locaties zoals opgenomen in de bijgevoegde tekeningen (T24.02411).

  • 2.

    Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

Burgemeester en wethouders van Lansingerland

Mickel Beckers

Secretaris

drs. Pieter van de Stadt

Burgemeester

Toelichting

In maart 2021 stelde de gemeenteraad het nieuwe Afvalbeleid vast met als titel: Afvalbeleid Lansingerland 2021-2025 “Van afval naar grondstof - op weg naar volledig circulair in 2050”. Op basis van dit beleid is de gemeente met ingang van 2023 overgestapt op het gedifferentieerd belasten van de inname van restafval. Door het afval beter te scheiden is de hoeveelheid restafval per inwoner lager geworden. Inmiddels is het aangeboden restafval tussen 2022 en 2023 gedaald met 59 kg per inwoner en namen de verschillende gescheiden grondstoffen toe.

 

Om een nog verdere verlaging van het restafval per inwoner te bewerkstelligen, vergroten we het aantal innamepunten voor grondstoffen in de gehele gemeente. Op deze manier wordt het voor de inwoner gemakkelijker om zijn afval beter te scheiden en de hoeveelheid restafval nog verder te verlagen.

 

Bijlagen:

Tekeningen - T24.02411

 

Inzage

U kunt het definitief locatieplan inzien via het gemeenteblad op www.overheid.nl.

U kunt ook telefonisch contact opnemen of een afspraak maken met vakgroep afval en schoon via telefoonnummer 14 010.

 

Beroepsclausule Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Bent u het niet eens met dit besluit? En bent u belanghebbende? Heeft u eerder tijdig een ziens-wijze ingediend over het ontwerpbesluit? Dan kunt u een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Stuur dit uiterlijk binnen 6 weken na de datum bekendmaking van het besluit in. Maakt u gebruik van internet? Dien uw beroepschrift dan in via het digitaal loket van de Raad van State. U heeft hiervoor DigiD nodig. E-mailen kan niet. Heeft u geen internet, dan kunt u het beroepschrift opsturen naar: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak.

 

Tekeningen - T24.02411

 

 

 

Naar boven