Besluit van burgemeester en wethouders tot wijziging van de Subsidieregelingen Regio Deal Foodvalley

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ede;

gelet op artikel 15, zesde lid, van de Algemene subsidieverordening Ede 2017;

besluit:

Artikel I

De Subsidieregeling spoor 1 Regio Deal Foodvalley wordt als volgt gewijzigd:

1. In artikel 14, eerste lid, wordt « binnen zes maanden na afloop van het subsidietijdvak» vervangen door: vóór 1 januari 2025.

2. In artikel 14 wordt na het vierde lid een nieuw lid ingevoegd, luidende:

5. In afwijking van het eerste lid mag de controleverklaring van de onafhankelijk accountant worden ingediend vóór 1 juli 2025.

Artikel II

De Subsidieregeling spoor 2 Regio Deal Foodvalley wordt als volgt gewijzigd:

1. In artikel 14, eerste lid, wordt « binnen vier maanden na afloop van het subsidietijdvak» vervangen door: vóór 1 januari 2025.

2. Artikel 14, vijfde lid, komt als volgt te luiden:

5. In afwijking van het eerste lid mag de controleverklaring van de onafhankelijk accountant worden ingediend vóór 1 juli 2025.

Artikel III

Dit besluit treedt in werking op de achtste dag na die van bekendmaking.

 

Vastgesteld in de vergadering van 9 juli 2024, zaaknummer 453954,

Het college voornoemd,

drs. R.F. Groen MPA

de secretaris,

mr. L.J. Verhulst

de burgemeester.

Toelichting

De Regio Deal Foodvalley kende een oorspronkelijke looptijd tot 31 december 2023. De Regio Deal is in 2021 verlengd tot en met 31 augustus 2024. Door omstandigheden zijn binnen de sporen 1 en 2 nog beperkte verlengingen noodzakelijk om de activiteiten op een goede wijze te kunnen afronden. Tussen de betrokken partijen is overeengekomen dat de looptijd van de activiteiten daarom wordt verlengd tot 1 januari 2025. Voor een beperkt aantal activiteiten is verdere uitloop mogelijk, dit wordt beschreven in de beschikking tot subsidieverlening.

De partners bij de Regio Deal hechten er daarnaast aan dat zoveel mogelijk binnen de oorspronkelijke termijnen verantwoording wordt afgelegd. In dit verband is bepaald dat het inhoudelijk en financieel eindverslag worden ingediend vóór 1 januari 2025. De controleverklaring van de accountant moet zijn ingediend vóór 1 juli 2025. Vanwege de verlenging van de periode waarbinnen activiteiten uitgevoerd mogen worden vereist dit een wijziging van de subsidieregeling. Dit besluit voorziet hierin.

Naar boven