Vaststelling bestemmingsplan ‘Omgevingsplan: Herziening 2023’

De gemeenteraad van Boekel heeft in de vergadering van 4 juli 2024 besloten om het bestemmingsplan ‘Omgevingsplan: Herziening 2023’ gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het in procedure gebrachte ontwerpplan. Dit bestemmingsplan wordt ook wel 'Veegplan 11' genoemd.

Beschrijving

Met deze herziening worden 9 ruimtelijke initiatieven mogelijk gemaakt Het is nodig om de bestemming op deze locaties te wijzigen, zodat de gewenste ontwikkelingen planologisch gezien mogelijk worden. Dat gebeurt met dit bestemmingsplan, dat de vorm aanneemt van een partiële herziening.

Naast ontwikkelingen worden in veegplan 11 ook alle verleende en onherroepelijke vergunningen verwerkt die sinds de inwerking treding van het moederplan zijn vergund. Het gaat om verleende onherroepelijke omgevingsvergunningen voor de activiteit ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’. Dit betreffen de vergunningen (49) die verleend zijn van juni 2016 tot en met eind juni 2023.

Uit de inventarisatie van de diverse omgevingsvergunningen kwam naar voren dat de voorwaardelijke verplichtingen rondom de aanleg en instandhouding van diverse landschappelijke inpassingsplannen uit diverse postzegelbestemmingsplannen niet goed zijn overgenomen. Deze omissies (15) worden nu alsnog hersteld.

De volgende 9 ruimtelijke initiatieven/wijzigingen lopen mee in Veegplan 11:

 

#

Adres

Omschrijving ontwikkeling

1

Lekerseweg 4

Omschakeling Agrarisch bedrijf Overig bedrijf naar de functie Bedrijf (milieucategorie 1 en 2)

2

Rietvenseweg 5

Vormverandering bouwvlak/verkleining bouwvlak

3

Elzen 10a

Vormverandering bouwvlak/verkleining bouwvlak

4

Erpseweg 15

Omschakeling Agrarisch bedrijf (vollegronds)teeltbedrijf naar de functie Bedrijf (milieucategorie 1 en 2)

5

Mutshoek 3

Omschakeling Agrarisch bedrijf (vollegronds)teeltbedrijf naar de functie Bedrijf (milieucategorie 1 en 2)

6

Molenstraat ong.

Realiseren woning

7

Gagelstraat 4-4a

Toevoegen functie B&B voor 12 personen bij de functie Wonen

8

Zijp 1b-3a

Omschakeling Agrarisch bedrijf veehouderij naar Agrarisch technisch of agrarisch verwant bedrijf met een ondergeschikte akkerbouwtak en in het bestaande bijgebouw bij de bedrijfswoning een B&B te (laten) gebruiken

9

Volkelseweg 19-21

Bestemmingswijziging van ‘Agrarisch – veehouderij’ naar ‘Verblijfsrecreatie’ t.b.v. groepsaccommodatie en een woonbestemming

Aangezien er met de initiatiefnemers anterieure overeenkomsten zijn gesloten, is het kostenverhaal anderszins verzekerd en hoeft er geen exploitatieplan opgesteld te worden.

Inzage

Het vaststellingsbesluit ligt met ingang van 18 juli 2024 samen met de bijbehorende stukken, gedurende zes weken ter inzage. Het plan is digitaal raadpleegbaar via de website https://omgevingswet.overheid.nl/home (IDN: NL.IMRO.0755.OP2016herziening11-VA01).

Beroep instellen

Gedurende de genoemde termijn kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op een dergelijk verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over de hoogte kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Boekel, 15 juli 2024

Naar boven