Beleidsregels voor het afwijken van het omgevingsplan, tijdelijk deel, reparatie veeg beheersverordening 2023 voor realiseren van vlonders en ophogen van het talud voor de percelen op Kombuis

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van Papendrecht;

 

gezien het voorstel van 14 mei 2024;

 

gelet op:

 

artikel 5.1 lid 1 onder a Omgevingswet

 

artikel 1:3 lid 4 Algemene wet bestuursrecht

 

Besluit:

 

vast te stellen de navolgende:

 

Beleidsregels voor het afwijken van het omgevingsplan, tijdelijk deel, reparatie veeg beheersverordening 2023 voor realiseren van vlonders en ophogen van het talud voor de percelen op Kombuis.

 

Inleiding

In deze beleidsregels wordt het beleid van de gemeente Papendrecht uiteengezet met betrekking tot het verlenen van een omgevingsvergunning in afwijking van het omgevingsplan voor de percelen op de Kombuis. Deze beleidsregel is opgesteld om een uniform kader te bieden voor vergunningverlening voor wat betreft vlonders aanpassen/ophogen van het talud specifiek voor de Kombuis. Gebleken is dat verruiming van de regels uit het omgevingsplan, tijdelijk deel, reparatie veeg beheersverordening 2023, onder de voorwaarden opgenomen in deze beleidsregels, geen afbreuk doet op de stedenbouwkundige visie voor deze wijk van een zachtere/groene overgang naar het water.

 

Artikel 1  

In afwijking van artikel 33.2.5 onder e. van het omgevingsplan, tijdelijk deel, reparatie veeg beheersverordening 2023 kan het college vergunning verlenen voor het realiseren van een vlonder op een locatie buiten de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding – vlonder' onder de volgende voorwaarde:

  • De vlonder moet zich binnen het talud bevinden zoals aangegeven op de plankaart behorende bij het omgevingsplan, tijdelijk deel, reparatie veeg beheersverordening 2023.

Artikel 2  

In afwijking van artikel 33.4.1 van het omgevingsplan, tijdelijk deel, reparatie veeg beheersverordening 2023 kan het college vergunning verlenen voor het ophogen van het talud onder de volgende voorwaarde:

  • Van het gebied met de 'specifieke vorm van wonen – talud' zoals aangegeven op de plankaart behorende bij het omgevingsplan, tijdelijk deel, reparatie veeg beheersverordening 2023 mag de eerste meter gemeten vanaf de woningzijde naar het water opgehoogd worden tot het niveau van de rest van de tuin.

Artikel 3  

Deze beleidsregels worden aangehaald als 'Beleidsregels voor het afwijken van het omgevingsplan, tijdelijk deel, reparatie veeg beheersverordening 2023 voor realiseren van vlonders en ophogen van het talud voor de percelen op Kombuis.'

Artikel 4  

Deze beleidsregels treden in werking de dag na bekendmaking.

 

Papendrecht, 14 mei 2024

Burgemeester en wethouders van Papendrecht,

De secretaris, de burgemeester,

J.M. Ansems, M.J.M. van Driel

Naar boven