Voornemen tot verhuur van ruimte in dorpshuis het Wapen van Reek

Gemeente Maashorst heeft het voornemen een ruimte in het dorpshuis van Het Wapen van Reek, Nieuwe Heijtmorgen 20 te Reek te verhuren.

De ruimte is ca 55m2, hierna te noemen: ‘de ruimte’.

De ruimte is gelegen op de begane grond van dorpshuis het Wapen van Reek. De activiteiten van een nieuwe huurder mogen niet in strijd zijn met de statuten van Stichting het Wapen van Reek en de daaraan gerelateerde activiteiten. De activiteiten dienen van culturele/ maatschappelijke aard te zijn.

Serieuze gegadigde

De gemeente Maashorst is van mening dat – mede gelet op de aan haar in dit kader toekomende beleidsruimte – Stichting Noord Brabantse Bibliotheken, verder te noemen NOBB, de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt omdat NOBB een belangrijke maatschappelijke en culturele functie vervult in Reek. NOBB omvatten in ieder geval de volgende functies, die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling en verbetering van de maatschappelijke kansen van het algemene publiek:

  • -

    Ter beschikking stellen van kennis en informatie;

  • -

    Bieden van mogelijkheden tot ontwikkeling en educatie;

  • -

    Bevorderen van lezen en het laten kennismaken met literatuur;

  • -

    Organiseren van ontmoeting en debat; en

  • -

    Laten kennismaken met kunst en cultuur.

Bezwaar

Tegen de voorgenomen verhuur kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend of ingesteld. Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen verhuur en heeft u een rechtstreeks belang bij de zaak, dan dient u dat, binnen een termijn van 20 kalenderdagen na publicatie van deze bekendmaking, kenbaar te maken door een kort geding tegen dit voornemen aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant te ‘s-Hertogenbosch.

In dat geval dient u de gemeente Maashorst hiervan onverwijld in kennis te stellen middels betekening van de dagvaarding op het adres van de gemeente (Markt 145, 5401 EJ Uden). Een digitaal afschrift van de dagvaarding dient u tevens per e-mail te versturen aan het volgende e-mailadres: info@gemeentemaashorst.nl

De termijn van 20 kalenderdagen gaat in op de dag na de publicatiedatum om 0.00 uur en eindigt 20 kalenderdagen daarna op de laatste dag om 24.00 uur.

De bovenstaande termijn is een vervaltermijn. Bij gebreke van een tijdig aanhangig gemaakt kort geding vervalt het recht om u tegen het sluiten en uitvoeren van de huurovereenkomst te verzetten en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Maashorst en Faam Fysiotherapie zouden onredelijk worden benadeeld indien pas na ommekomst van deze duidelijk kenbaar gemaakte termijn alsnog tegen de overeenkomst zou worden opgekomen. De gemeente Maashorst benadrukt dat deze termijn tevens moet worden beschouwd als een vervaltermijn als bedoeld in artikel 3:55, lid 2 BW, inhoudende dat u zich na het verstrijken van de termijn ten aanzien van de overeenkomst evenmin meer kunt beroepen op een eventuele vernietigingsgrond.

Met deze publicatie geeft de gemeente Maashorst uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778/zaal Didam).

Naar boven