Besluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder voor Industriestraat 14-14A, 1704 AA Heerhugowaard

Het college van de gemeente Dijk en Waard maakt in overeenstemming met het bepaalde in artikel 110a van de Wet geluidhinder bekend dat zij op 1 juli 2024 hogere waarden hebben vastgesteld van 49, 53, 54, 56, 60 en 63 dB voor de geluidbronnen van de omliggende wegen Zuidtangent, Industriestraat, Broekerweg en Westerweg (N242).

Uit het akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting vanwege het wegverkeerslawaai van de omliggende wegen op de geplande bebouwing hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. De maximale ontheffingswaarde van 63 dB wordt niet overschreden. Het college heeft met voorwaarden een hogere waarde besluit vast gesteld.

Inzagetermijn

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen gedurende zes weken na publicatie ter inzage. U kunt de ter inzage liggende stukken digitaal vinden door op de knop ‘Bekijk documenten’ te klikken, links op deze pagina.

Indien u de stukken op het gemeentehuis wenst in te zien, kunt u een afspraak maken door contact op te nemen met afdeling VTH van de gemeente Dijk en Waard, contactpersoon S. Smit-Praat, tel: 06 104 126 24,

Beroep

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbesluit heeft ingediend dan wel door een belanghebbende die aantoont dat hij/zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest.

Beroepschriften dienen te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en vangt aan op de dag van ter inzage legging van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Voor de behandeling van het beroepschrift moet griffierecht worden betaald aan de Raad van State.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast het indienen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Verzoeken om voorlopige voorziening dienen te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Naar boven