Vastgesteld bestemmingsplan ‘Landgoed Kasteel Aerwinkel’

Burgemeester en wethouders van Roerdalen maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Landgoed Kasteel Aerwinkel’ voor een ieder ter inzage ligt.  

Plangebied

Het plangebied omvat de percelen kadastraal bekend Posterholt, sectie G, nr. 431 en Sint Odiliënberg, sectie C, nrs. 2141, 4547 en 4548 en plaatselijk bekend als Aerwinkelallee 1 te Posterholt.

Het plan

Het bestemmingsplan voorziet in:

  • 1.

    het verplaatsen van de woning in het kasteel naar de zuidelijke bebouwing van het landgoed;

  • 2.

    het toevoegen van een woning binnen de bestaande zuidelijke bebouwing van het landgoed;

  • 3.

    enkele reparaties op de verbeelding en in de planregels.

Inzage en raadplegen

Het bestemmingsplan ligt vanaf 19 juli 2024 gedurende een periode van zes weken ter inzage bij het Servicepunt Roerdalen in Sint Odiliënberg. De planstukken zijn tevens elektronisch te raadplegen via www.omgevingswet.overheid.nl (regels op de kaart) en www.ruimtelijkeplannen.nl onder de codering: NL.IMRO.1669.BPPTH2023KASAERWIN-VG01 .

Beroep

Wilt u beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan? Dit kan alleen gedurende de termijn van terinzagelegging. Als u belanghebbende bent, kunt u altijd beroep aantekenen. Als u geen belanghebbende bent, kunt u alleen beroep aantekenen als u tijdig een zienswijze heeft ingediend óf kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest op tijd een zienswijze in te dienen op het ontwerpbestemmingsplan.

Als u beroep wilt instellen, moet u een gemotiveerd beroepschrift sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Als u beroep instelt, kunt u gedurende de terinzageleggingstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, telefoon: (0475) 538 888 op maandag, dinsdag en donderdag.

 

Sint Odiliënberg, 18 juli 2024

Naar boven