Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Mobiliteit Masterplan Tholen II

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Tholen maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Mobiliteit Masterplan Tholen II gewijzigd heeft vastgesteld:

Bestemmingsplan: Mobiliteit Masterplan Tholen II

Plangebied: Het plangebied wordt omgeven door de Molenvlietsedijk en de Zoekweg te Tholen.

Aanleiding: De gemeente Tholen is voornemens om aan de Molenvlietsedijk een mobiliteitshub te realiseren. De mobiliteitshub heeft tot doel een bijdrage te leveren aan:

  • 1.

    het gastvrij ontvangen van bezoekers;

  • 2.

    een verbeterde bereikbaarheid van de medische functies in de Vliethof;

  • 3.

    een goede infrastructuur voor het openbaar vervoer;

  • 4.

    klimaatadaptatie.

De mobiliteitshub zal bestaan uit circa 150 parkeerplaatsen, 180 overdekte fietsparkeerplaatsen, een overkapte wachtruimte met een openbaar toilet, een fietsreparatiezuil en mogelijk een pakketservice en

toeristeninfopunt. Tot slot worden ook kiss & ridestroken voorzien voor de Montesorrischool, flextaxi’s en Thoverbusjes.

Zienswijzen: Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. De opmerkingen uit deze zienswijze werden ontvankelijk verklaard, maar hebben niet geleid tot wijzigingen in het plan. Wel zijn er ambtshalve wijzigingen toepast. Het plan werd hierdoor gewijzigd vastgesteld.

Wijzigingen

  • 1.

    Ambtshalve is er een aanpassing doorgevoerd aan het bouwvlak voor de mobiliteitshub. Vanuit deskundigen op het gebied van mobiliteit ontvingen wij signalen dat de hub in de praktijk niet gaat werken. De beoogde fietsenstalling en wachtruimte liggen te ver van de grote bushaltes. Het plan is nu om de bushaltes te integreren in het plangebied. Hiervoor is een groter bouwvlak nodig voor een overkapping en de wachtruimte. Het bouwvlak is vergroot in de plankaart.

  • 2.

    Ambtshalve is de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie – 2’ aangepast. In het ontwerpplan is de dubbelbestemming niet in de bestemming ‘Groen’ opgenomen, dit wordt in de plankaart gewijzigd. De dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie – 2’ wordt in het gehele plangebied opgenomen.

  • 3.

    In de toelichting is de oude plankaart vervangen en is het vooroverleg en de omgevingsdialoog toegevoegd.

Inzage

Het besluit ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 11 juli 2024 tot en met 30 augustus 2024, dus gedurende zeven weken, ter inzage in de leesruimte van de centrale hal van het gemeentehuis te Tholen, Hof van Tholen 2 te Tholen. Dit is één week meer dan de gebruikelijke zes weken, vanwege de vakantieperiode.

U kunt de stukken online inzien via www.overheid.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan heeft het kenmerk NL.IMRO.0716.BPMobMasterpIITLN -VG01.

Beroep

Tegen het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE te 's-Gravenhage. De beroepstermijn bedraagt zes weken na terinzagelegging.

Inwerkingtreding raadsbesluit

Het raadsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien gedurende de beroeps-termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Bij toewijzing van het verzoek geeft de voorzitter van de afdeling aan op welke onderdelen van het plan de voorlopige voorziening betrekking heeft.

Tholen 11 juli 2024

Burgemeester en wethouders van Tholen,

namens dezen,

het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Vergunningen en Handhaving

S. Westdorp

Naar boven