Bestemmingsplan “Asten Floraplein en Julianastraat 2023”, besluit “Omgevingsvergunning Aldi Floraplein” en besluit “Vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder”

Burgemeester en wethouders van Asten maken bekend dat vanaf 12 juli 2024 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • 1.

    het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Asten Floraplein en Julianastraat 2023”;

  • 2.

    het besluit “Omgevingsvergunning Aldi Floraplein”; en

  • 3.

    het besluit “Vastelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder”.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad op 18 juni 2024 en heeft betrekking op het verplaatsen van een Aldi supermarkt van de Julianstraat naar het Floraplein. Op de locatie Floraplein wordt een nieuwe supermarkt toegestaan met een winkelvloeroppervlakte van maximaal 1.150 m2. Op de locatie Julianastraat worden maximaal 42 appartementen toegestaan verdeeld over drie bouwmassa’s.

Het besluit “Omgevingsvergunning Aldi Floraplein” is door burgemeester en wethouders vastgesteld en maakt de realisatie van de voorgestelde Aldi supermarkt op de locatie Floraplein mogelijk.

Het besluit “Vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder” is door burgemeester en wethouders vastgesteld en is noodzakelijk omdat een aantal voorgestelde woningen op de locatie Julianastraat niet kunnen voldoen aan de voorkeursgrenswaarde als gevolg van het wegverkeerslawaai van de Emmastraat.

Besluiten inzien

Inzage van de besluiten en bijbehorende stukken is mogelijk via:

Wilt u de papieren versie van de documenten inzien? Of heeft u vragen over de ter inzage liggende stukken? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum voor het maken van een afspraak. Dit kan via telefoonnummer (0493) 671 212. Bij verschillen tussen de digitale en de papieren versie van de documenten is de digitale versie doorslaggevend.

Bent u het niet eens met de besluiten?

U kunt de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State laten weten dat u het niet eens bent met de besluiten. Zorg ervoor dat u uw beroepschrift binnen 6 weken na 12 juli 2024 is ontvangen door de Raad van State. U stuurt uw beroepschrift naar:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019 2500 EA ’S-GRAVENHAGE

U kunt in beroep gaan als de besluiten tegen uw belangen ingaan of als u heeft gereageerd met een zienswijze op het ontwerp van de besluiten.

 

Naar boven