Vastgesteld (gewijzigd) bestemmingsplan ‘Helleweg 8, Noordwelle Uitbreiden strandpark de Zeeuwse Kust’

U kunt het op 20 juni 2024 gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Helleweg 8, Noordwelle Uitbreiden strandpark de Zeeuwse Kust’ bekijken. Dit kan van 8 juli 2024 tot en met 19 augustus 2024. Burgemeester en wethouders maken dit volgens artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend. Het identificatienummer NL.IMRO.1676.00361BphNW959389-VA01  U kunt het bestemmingsplan met de stukken die erbij horen ook vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl (vanaf 1 januari 2024 geldt de Omgevingswet, u wordt bij bezoek van de site doorverwezen naar het Omgevingsloket.). Of u bekijkt het plan in de leesruimte van het gemeentehuis tijdens de openingstijden.

Waar gaat het plan over?

In de Zeeuwse Kustvisie is een gebied tussen de N652, de Rampweg en de Stoofweg aangewezen als 'aandachtsgebied'. Voor de ontwikkeling van dit aandachtsgebied is de Gebiedsvisie Rampweg vastgesteld (20-04-2023). Strandpark de Zeeuwse Kust grenst aan het aandachtsgebied. Het recreatiepark wil graag uitbreiden en daarnaast een kwaliteitsverbetering doorvoeren. Daarnaast zal een landschap met een zwemvijver, diverse wandelpaden, duinlichamen en een perceel met natuurlijke inrichting om het bestaande Natuurnetwerk Zeeland met elkaar te kunnen verbinden en uit te breiden, worden aangelegd. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is voorliggend bestemmingsplan opgesteld.Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 22 december 2023 tot en met 2 februari 2024 ter inzage gelegen. Er zijn 5 zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan ingediend, die in een antwoordnotitie zijn samengevat en van een antwoord voorzien. Op enkele onderdelen is het bestemmingsplan op basis van deze zienswijzen aangepast. Bij het bestemmingsplan ligt tevens het raadsvoorstel en het raadsbesluit ter inzage. Hierin zijn de ingebrachte zienswijzen behandeld en wordt het besluit gemotiveerd.

Wat is er gewijzigd?

  • 1.

    In de regels wordt opgenomen dat er in afwijking van het bepaalde in artikel 6.2.2. 11 eenheden een grotere oppervlakte dan 55m2 hebben;

  • 2.

    In de regels worden de wijzigingsbevoegdheden uit artikel 6.5 uit het bestemmingsplan verwijderd;

  • 3.

    Op de verbeelding worden de juiste namen van de maatvoeringen opgenomen;

  • 4.

    De stikstof berekeningen is geactualiseerd en bij het bestemmingsplan gevoegd en de tekst hierover geactualiseerd in de toelichting;

  • 5.

    Op de verbeelding wordt het bouwvlak voor het centrumgebouw wordt beperkt opgeschoven zodat het bouwvlak in overeenstemming is met het concrete bouwplan;

  • 6.

    Aan de bestemmingsomschrijving in artikel 6.1 wordt een lid toegevoegd die ondersteunende seizoensgebonden activiteiten mogelijk maakt.

Kan ik op het plan reageren?

Van 8 juli 2024 tot en met 19 augustus 2024 kunt u reageren op het plan. Dit noemen we beroep instellen. U kunt beroep instellen:

  • 1.

    als u belang hebt bij het bestemmingsplan;

  • 2.

    als u geen belang hebt:

  • 3.

    maar wel op het ontwerpbestemmingsplan hebt gereageerd;

  • 4.

    u niet hebt gereageerd, maar kunt uitleggen waarom u niet (op tijd) kon reageren, of

  • 5.

    beroep wilt instellen tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft gedaan.

Een beroepschrift kunt u sturen naar:

Raad van State

Afdeling Bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA ’s-Gravenhage

U kunt een beroepschrift ook online versturen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor hebt u een digitale handtekening (DigiD) nodig.

U kunt ook de voorwaarden voor een beroepschrift op deze website vinden. U kunt een verzoek om voorlopige voorziening tegelijk met het beroepschrift opsturen naar de voorzitter van deze afdeling.

Wat gebeurt er daarna?

Het bestemmingsplan is onherroepelijk op 20 augustus 2024. Dit volgens artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening en als er geen verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

 

Zierikzee, 5 juli 2024

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven