Bekendmaking voorgenomen verkoop van een gedeelte van kavel, kadastraal bekend onder sectie F nummer 802 te Zeewolde

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zeewolde heeft besloten medewerking te verlenen aan het toepassen van een projectafwijkingsbesluit voor het vestigen van een ambulancepost op Trekkersveld I. Hierdoor wordt het mogelijk om een gedeelte van een kavel op Trekkersveld I te verkopen aan GGD Flevoland (rekening houdend met een termijn van 20 kalenderdagen, die ingaan de dag na deze publicatie). Deze locatie krijgt de bestemming bedrijventerrein en is kadastraal bekend onder sectie F nummer 802.

 

Op dit gedeelte van het Trekkersveld I wordt invulling gegeven aan de wens om de ambulancepost dichter naar de kern van Zeewolde te halen en hiermee het grote maatschappelijke belang om aanrijtijden voor ambulances te verkleinen.

 

De grond is al meer dan 10 jaar beschikbaar en overige geïnteresseerden ten behoeve van deze specifieke invulling zijn bij ons niet bekend en/of niet van toepassing.

 

Gelet op het voorgaande zijn wij van mening dat de verkoop aan GGD Flevoland kan plaatsvinden zonder brede selectieprocedure. Volstaan kan worden met deze voorafgaande bekendmaking.

 

Tegen deze voorgenomen verkoop kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend c.q. ingesteld.

 

Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u dit met een gemotiveerd bericht aan de gemeente laten weten. Daarin moet u duidelijk maken waarom u vindt dat u ook een serieuze gegadigde bent voor de aankoop van dit kavel/perceel. Dat bericht moet u sturen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zeewolde via e mail: info@zeewolde.nl

 

Dit moet u doen binnen 20 kalenderdagen na datum van deze publicatie (dus uiterlijk op 30 juli 2024.)

 

Kort na het ongebruikt verstrijken van deze termijn zal de gemeente overgaan tot verkoop en overdracht van het betreffende object.

 

Als u niet voor 30 juli een gemotiveerd bericht aan het college stuurt heeft u niet meer het recht om enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook. De gemeente Zeewolde en de beoogde koper zouden immers onredelijk worden benadeeld als pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

 

Met deze publicatie voldoet de gemeente aan de verplichtingen die volgen uit het zogenaamde Didam-arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021.

 

Bij vragen over deze voorgenomen verkoop kunt u contact opnemen met de heer M. de Boer via telefoonnummer 036-5229514.

 

Zeewolde, 10 juli 2024

Burgemeester en wethouders van Zeewolde.

 

Naar boven