Gemeente Nijkerk - Besluitenlijst raadsvergadering 27 juni 2024

Raadzaal Stadhuis Nijkerk, aanvang 19.30 uur

 

Aanwezig: De voorzitter: G.D. Renkema; de griffier: A.G. Verhoef-Franken; de leden: M.J. Aman (ChristenUnie-SGP), T.J. Blankesteijn (CDA), H.J. Bokkers (CDA), P.C.J. Collignon (De Lokale Partij), P.O.G. Hegeman-Mekking (ChristenUnie-SGP), R. van Hussel (VVD), T.G. Kortink (PRO21), F. Laghmouchi (PRO21), J.J. Lok (ChristenUnie-SGP), P.M.C. van Loozen (De Lokale Partij) – plv. voorzitter bij agendapunten 2 en 2a, C.E.J. van Manen (Forum voor Democratie), H. Meijer (CDA), I.H. Moes (PRO21), N.H.F. Morpey (CDA), S. Ooijevaar (PRO21), J. van Putten (ChristenUnie-SGP), L.W. Rakhorst (CDA), N.G. Staal (VVD), M.C. van der Stelt (VVD), T. van Valkenhoef (De Lokale Partij), M. van Veen (PRO21), B. Veldhuizen (CDA), P.M. van de Weijer-Feuerstein (CDA), D.H.J. van Wijnen (ChristenUnie-SGP), M. Willems (VVD); de wethouders: E. Heutink-Wenderich, A.M.W. Rohen en C.J. Windhouwer. Afwezig: D. Bezembinder-Feiken (De Lokale Partij), M.T. Lanting-van Rhee (ChristenUnie-SGP); wethouder M. Broekman-van der Pers.

 

1. Opening en vaststelling agenda

  • De voorzitter opent de vergadering;

  • De voorzitter meldt dat mevrouw Bezembinder-Feiken en mevrouw Lanting-van Rhee afwezig zijn.

  • De raadscommissie heeft geadviseerd om de volgende agendapunten zonder debat te behandelen:

  • 7. Hernieuwde kaderstelling Bouwplan Kerkplein, Nijkerk

  • 8. Vaststelling bestemmingsplan ‘Herziening Westerdorpsstraat Park Weldam’

  • 10. Strategische aankoop Nijverheidsstraat 7, Nijkerk

  • 12. Beleidsplan VGGM 2025-2026

  • 13. Jaarrekening 2023, Begrotingswijziging 2024, Kadenotitie 2025 en Begroting 2025 GBLT

  • 14. Voorgenomen wijziging Gemeenschappelijke Regeling GBLT in verband met toetreding Veenendaal, Renswoude en Woudenberg

  • De heer Van Veen stelt voor om agendapunt 6. Vaststelling bestemmingsplan Het Nieuwe Sint Jozef zonder debat te behandelen;

  • De heer Staal stelt voor om agendapunt 14a. Wijziging Reglement van orde van de gemeenteraad Nijkerk 2024 van de agenda af te voeren;

  • De heer Collignon geeft aan met een motie vreemd aan de orde te willen komen, over een onderwerp gerelateerd aan het onderwerp van het vragenuurtje. De heer Van Putten geeft aan over hetzelfde onderwerp ook mogelijk met een motie te komen. Dit wordt als agendapunt 2a aan de agenda toegevoegd

  • De gewijzigde agenda wordt vastgesteld.

 

2. Vragenuurtje (artikel 71 Reglement van orde)

De heer Collignon (De Lokale Partij) en de heer Matthias Blankesteijn (CDA) hebben gemeld tijdens het vragenuurtje vragen te willen stellen over de communicatie over de locaties opvang asielzoekers. De heer Collignon vraagt onder andere naar het niet uitnodigen van alle omwonenden, waarom is gekozen voor het benoemen van een aantal locaties, de beschikbaarheid van deze locaties, het overleg met grondeigenaren en het alsnog laten vervallen van de genoemde locaties in de communicatie. De heer Blankesteijn vraagt naar de grondeigenaar van een deel van een locatie die geen brief heeft ontvangen en naar de reden van het noemen van een aantal locaties en of dit voorkeurslocaties zijn.

Burgemeester Renkema beantwoordt de vragen. Hij geeft aan dat er inderdaad een omissie zit in het uitnodigen van een omwonende. Er is al contact geweest en het college is uiteraard bereid het gesprek aan te gaan met hen. De fout op de kaart is hersteld. Over de locaties antwoordt hij dat deze conform de Nota van uitgangspunten genoemd zijn. Dit zijn geen voorkeurslocaties; alle aangedragen locaties worden beoordeeld. Ook de keuze voor één of meerdere locaties wordt later door de raad bepaald. Verder licht hij het overleg met grondeigenaren toe. Tenslotte antwoordt hij dat het college niet voor verdere temporisering van het proces is.

 

2a. Moties Locaties opvang asielzoekers

De heer Van Putten (ChristenUnie-SGP) dient een motie ‘Herstart participatie locaties asielopvang’ in.

Het verzoek aan het college is om:

  • 1.

    De drie ingetekende en genoemde mogelijke locaties te schrappen uit de vragenlijst ‘Asielopvang gemeente Nijkerk’.

  • 2.

    Het schrappen bekend te maken bij de inwoners, in het bijzonder die van Nijkerkerveen en Holkerveen;

  • 3.

    Vervolgens een herstart te maken met het aangepaste participatieproces waarin inwoners onder andere mee kunnen denken over mogelijke locaties, duur van de opvang en aantallen;

  • 4.

    Het (door alle onrust mogelijk vertraagde) participatieproces met twee weken te verlengen of meer indien nodig.

Dit is motie 2a.1.

 

De heer Collignon geeft aan dat hij de motie van de heer Van Putten kan steunen en zijn voorbereide motie niet indient.

 

De heer Staal (VVD) dient naar aanleiding van de beraadslagingen een motie ‘Geen voorkeurslocaties opvang asielzoekers in’. Deze motie wordt mede ingediend door de heer Blankesteijn (CDA) en mevrouw Moes (PRO21).

Het verzoek aan de raad is:

  • te bevestigen dat de genoemde locaties in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken geen voorkeurslocaties zijn.

  • te bevestigen dat de genoemde locaties na de inventarisatieperiode gelijk gewogen zullen worden als alle andere nog te noemen locaties.

Dit is motie 2a.2.

 

Motie 2a.1 wordt verworpen (8 voor - 17 tegen; voor: ChristenUnie-SGP, De Lokale Partij; tegen: CDA, PRO21, VVD, Forum voor Democratie).

 

De heren Collignon en Van Putten geven voorafgaand aan de stemming over motie 2a.2 een stemverklaring. De heer Collignon geeft aan dat de fractie van De Lokale Partij de motie zal steunen, omdat daarmee in ieder geval de indruk wordt weggehaald dat de genoemde locaties voorkeurslocaties zijn. De heer Van Putten geeft aan dat de fractie van ChristenUnie-SGP zich kan vinden in de strekking van deze motie en dat met deze uitspraak van de raad wordt onderstreept dat het niet om voorkeurslocaties gaat. De fractie van ChristenUnie-SGP wilde met de door haar ingediende motie 2a.1 alleen een stap verder gaan, maar zal vóór motie 2a.2 stemmen.

 

Motie 2a.2 wordt aangenomen (24 voor - 1 tegen; voor: VVD, CDA, PRO21, ChristenUnie-SGP, De Lokale Partij; tegen: Forum voor Democratie)

 

3. Ingekomen stukken en mededelingen (2024-059)

De heer Collignon verzoekt om een afschrift te ontvangen van het antwoord op de brief van een inwoner aan het college over nieuwbouw Happy Food in Hoevelaken (nummer ID 4763).

De raad besluit de afdoening van de ingekomen stukken en mededelingen verder conform voorstel vast te stellen.

 

MET DEBAT

4. Regionaal Perspectief Landelijke Gebied (2024-048)

De heer Aman (ChristenUnie-SGP) dient een amendement ‘Vervolg RPLG’ in.

Voorgesteld wordt om

  • 1.

    Beslispunt 3: ‘In te stemmen met het uitwerken van de acties, maatregelen en instrumenten per thema(paragraaf 4.7, deel A Regionaal Perspectief Landelijk Gebied) naar een uitvoeringsprogramma met prioritering, rolneming en passende budgettering;’

te wijzigen in:

‘In te stemmen met het uitwerken van de acties, maatregelen en instrumenten per thema(paragraaf 4.7, deel A Regionaal Perspectief Landelijk Gebied) naar een uitvoeringsprogramma met prioritering, rolneming en passende budgettering en deze ter besluitvorming aan de gemeenteraad voor te leggen.’

  • 2.

    Als beslispunt 5 toe te voegen: ‘Bij eventuele wijzigingen van beleidsdoelen van provincies en Rijk, de betreffende onderdelen van het RPLG te heroverwegen en de raad hierover te informeren.’

 

Het amendement wordt mede ingediend door de heer Veldhuizen (CDA), mevrouw Ooijevaar (PRO21), de heer Van Valkenhoef (De Lokale Partij) en de heer Van Hussel (VVD).

Dit is amendement 4.1.

 

De raad neemt het amendement ‘Vervolg RPLG’ aan (24 voor - 1 tegen; voor: ChristenUnie-SGP, CDA, PRO21, De Lokale Partij, VVD; tegen: Forum voor Democratie).

 

De raad besluit vervolgens conform het geamendeerde voorstel om:

  • 1.

    Kennis te nemen van het Regionaal Perspectief Landelijk Gebied, Regio Foodvalley ‘Koers voor uitvoering’, deel A en deel B.

  • 2.

    De volgende onderdelen uit deel A van het Regionaal Perspectief Landelijk gebied vast te stellen:

  • a.

    de doelen voor het landelijk gebied (paragraaf 2.1 en 2.2)

  • b.

    het toekomstbeeld van de regio (paragraaf 3)

  • c.

    de bijbehorende strategische keuzes (paragraaf 4.1)

  • d.

    de integrerende thema’s (paragraaf 4.2);

  • 3.

    In te stemmen met het uitwerken van de acties, maatregelen en instrumenten per thema(paragraaf 4.7, deel A Regionaal Perspectief Landelijk Gebied) naar een uitvoeringsprogramma met prioritering, rolneming en passende budgettering en deze ter besluitvorming aan de gemeenteraad voor te leggen.

  • 4.

    In te stemmen met de samenwerkingsagenda (paragraaf 4.4, deel A Regionaal Perspectief Landelijk Gebied) en de kennisagenda (paragraaf 4.6, deel A Regionaal Perspectief Landelijk Gebied).

  • 5.

    Bij eventuele wijzigingen van beleidsdoelen van provincies en Rijk, de betreffende onderdelen van het RPLG te heroverwegen en de raad hierover te informeren.

(24 voor - 1 tegen; voor: CDA, ChristenUnie-SGP, PRO21, De Lokale Partij, VVD; tegen: Forum voor Democratie).

 

5. Plan van aanpak Omgevingsvisie 2.0 (kaderstelling) (2024-038)

Een aantal fracties geeft aan dat er nog enkele kaders moeten worden toegevoegd en/of aangescherpt en dat er nog vragen zijn over het communicatie- en participatieproces.

Naar aanleiding van de beraadslagingen wordt het college gevraagd om voor de raadsvergadering van 4 juli een gewijzigd voorstel ter besluitvorming aan de raad voor te leggen, waarin wordt gevraagd in te stemmen met het opstarten van het onderzoek voor actualisering van de Omgevingsvisie en daarvoor budget beschikbaar te stellen. Het huidige voorstel wordt van de agenda afgevoerd.

 

6. Vaststelling bestemmingsplan Het Nieuwe Sint Jozef (2024-047)

De raad besluit unaniem en conform voorstel:

  • 1.

    in te stemmen met de beoordeling en beantwoording van de zienswijzen zoals opgenomen in de ‘Nota beantwoording zienswijzen en planaanpassingen bestemmingsplan Het Nieuwe Sint Jozef’;

  • 2.

    het bestemmingsplan ‘Het Nieuwe Sint Jozef’ ongewijzigd vast te stellen als papieren versie als ook in elektronische vorm, vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0267.BP0209-0002;

  • 3.

    af te zien van het vaststellen van een exploitatieplan;

  • 4.

    het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Het Nieuwe Sint Jozef’ elektronisch bekend te maken op de website officiëlebekendmakingen.nl (Gemeenteblad), in de Stad Nijkerk en op de gemeentelijke website;

  • 5.

    reclamanten per brief te informeren over het besluit (mededelingsbesluit).

 

7. Hernieuwde kaderstelling Bouwplan Kerkplein, Nijkerk (2023-046)

De raad besluit unaniem en conform voorstel:

  • 1.

    Het college te verzoeken het planproces tot realisatie van het Bouwplan Kerkplein, Nijkerk in afwijking van en in aanvulling op eerder gestelde kaders af te ronden, rekening houdend met de volgende kaders:

  • a.

    Bouwplan Kerkplein, Nijkerk wordt gerealiseerd volgens bijgevoegd ‘Definitief ontwerp Wonen bij de Toren, april 2024’

  • b.

    Het bouwplan bevat maximaal 110 woningen en een winkelruimte

  • c.

    Het plan bevat 16 sociale huurwoningen, waarbij het verlies van 16 sociale huurwoningen ten opzichte van het oorspronkelijk plan via een maatwerkafspraak tussen WSN en de gemeente wordt gecompenseerd in Doornsteeg Fase 3 in Nijkerk

  • d.

    De parkeerbehoefte van het plan wordt binnen het plangebied opgelost, waarbij ook 80 parkeerplaatsen zijn bedoeld voor het naastgelegen project Het Nieuwe St. Jozef.

 

8. Vaststelling bestemmingsplan ‘Herziening Westerdorpsstraat Park Weldam’ (2024-067)

De raad besluit unaniem en conform voorstel:

  • 1.

    de ‘Nota van zienswijze en aanpassingen, bestemmingsplan ‘Herziening Westerdorpsstraat Park Weldam’ behorend bij het bestemmingsplan ‘Herziening Westerdorpsstraat Park Weldam’ vast te stellen overeenkomstig de bij dit raadsvoorstel behorende bijlage;

  • 2.

    het ontwerpbestemmingsplan op één onderdeel ambtshalve aan te passen, zoals aangegeven in de ‘Nota van zienswijze en aanpassingen, bestemmingsplan ‘Herziening Westerdorpsstraat Park Weldam’;

  • 3.

    het bestemmingsplan ‘Herziening Westerdorpsstraat Park Weldam (met planidentificatie NL.IMRO.0267.BP0191-0002) in digitale en papieren vorm gewijzigd vast te stellen, overeenkomstig het voorliggende raadsvoorstel;

  • 4.

    geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan ‘Herziening Westerdorpsstraat Park Weldam’.

 

9. Vaststelling bestemmingsplan Poort naar Hoevelaken (2024-054)

De raad besluit unaniem en conform voorstel:

  • 1.

    in te stemmen met de beoordeling en beantwoording van de zienswijzen en de voorgestelde ambtshalve wijzigingen, zoals opgenomen in de ‘Nota beoordeling zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Poort naar Hoevelaken’;

  • 2.

    het “Bestemmingsplan Poort naar Hoevelaken’ gewijzigd vast te stellen met inachtneming van de voorstellen tot aanpassing van het bestemmingsplan genoemd onder punt 1, als papieren versie als ook in elektronische vorm, vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0267.BP0210-0002;

  • 3.

    af te zien van het vaststellen van een exploitatieplan;

  • 4.

    het besluit tot vaststelling van het ‘Bestemmingsplan Poort naar Hoevelaken’ elektronisch bekend te maken op de website officiëlebekendmakingen.nl (Gemeenteblad), in de Stad Nijkerk en op de gemeentelijke website;

  • 5.

    indieners van zienswijzen per brief te informeren over het besluit.

 

10. Strategische aankoop Nijverheidsstraat 7, Nijkerk (2024-051)

De raad besluit unaniem en conform voorstel:

  • 1.

    In te stemmen met de strategische aankoop van de Nijverheidsstraat 7 te Nijkerk;

  • 2.

    Hiervoor een verwervingskrediet beschikbaar te stellen van € 875.000 en de bijbehorende kapitaallasten ten laste te brengen van de Reserve Bouwgrondexploitatie;

  • 3.

    De in dit voorstel en het achtergronddocument beschreven financiële consequenties en verwerking te onderschrijven.

  • 4.

    De raad neemt kennis van het document “Achtergronddocument Strategische aankoop Nijverheidsstraat 7, Nijkerk d.d. 22 april 2024” dat door het college ingevolge artikel 88 tweede lid van de Gemeentewet op 14 mei 2024 onder geheimhouding aan de raad en de raadscommissieleden is verstrekt.

 

11. Jaarstukken 2023 en voorlopige MeerjarenPrognose Grondbedrijf (2024-042)

De raad besluit unaniem en conform voorstel:

  • 1.

    de Jaarstukken 2023 vast te stellen;

  • 2.

    de MeerjarenPrognose Grondbedrijf 2024 (MPG), behorende bij de Jaarstukken 2023, vast te stellen;

  • 3.

    het positieve jaarrekeningresultaat van € 6.648.464 als volgt te bestemmen:

    • 1.

      Communicatieplan & participatievisie € 181.000

    • 2.

      Kwaliteit van de bestuurlijke besluitvorming en stukken € 100.000

    • 3.

      Risico’s Ontwikkelagenda en herinrichting functiehuis € 500.000

    • 4.

      Wachtlijstproblematiek Jeugd en WMO € 350.000

    • 5.

      Tijdelijke huisvesting statushouders dependance € 500.000

    • 6.

      Eénmalige niet door de reserve gedekte uitgaven € 1.843.000

    • 7.

      Storting in de algemene reserve € 3.174.464

      Totaal € 6.648.464

  • 4.

    de niet benutte incidentele budgetten in 2023 ad € 6.894.000, maar die nodig zijn om de activiteiten in 2024 af te ronden, toe te voegen aan het budget 2024;

  • 5.

    de over te hevelen budgetten genoemd onder punt 4 in 2024 te dekken uit de algemene reserve.

 

12. Beleidsplan VGGM 2025-2026 (2024-066)

De raad besluit unaniem en conform voorstel:

  • 1.

    Kennis te nemen van het beleidsplan van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) 2025-2026 met bijbehorende deelplannen en daarover geen opmerkingen te maken;

  • 2.

    Het bestuur van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden via bijgevoegde brief te informeren over dit besluit.

 

13. Jaarrekening 2023, Begrotingswijziging 2024, Kadenotitie2025 en Begroting 2025 GBLT (2024-040)

De raad besluit unaniem en conform voorstel:

  • 1.

    Kennis te nemen van de jaarrekening 2023 en van de Kadernotitie 2025 van GBLT;

  • 2.

    Kennis te nemen van de eerste begrotingswijziging 2024, de ontwerpbegroting 2025 en de bijdrage voor 2025 van Nijkerk van € 723.000 en besluit geen zienswijze in te dienen en dit kenbaar te maken via bijgevoegde brief;

  • 3.

    De incidentele budgettaire consequenties in resp. de bestuursrapportage 2024 ad -/- € 12.365 (-/- € 31.365 en + € 19.000) en in de Kadernota (ad + € 4.000 structureel) van de begroting 2025 te verwerken.

 

14. Voorgenomen wijziging Gemeenschappelijke Regeling GBLT in verband met toetreding Veenendaal, Renswoude en Woudenberg (2024-053)

De raad besluit unaniem en conform voorstel:

  • 1.

    Geen zienswijze in te dienen tegen de voorgestelde wijziging van de GR en dus akkoord te gaan met toetreding van de gemeenten Veenendaal, Renswoude en Woudenberg per 1 januari 2025;

  • 2.

    Het Dagelijks Bestuur van GR GBLT te informeren over dit raadsbesluit.

 

14a. Wijziging Reglement van orde van de gemeenteraad Nijkerk 2024 (2024-057)

Dit voorstel is van de agenda afgevoerd.

 

15. Ontslag en benoeming burgerlid Adviescommissie Omgevingskwaliteit (2024-034)

De raad besluit unaniem en conform voorstel:

  • 1.

    De heer G. van de Veen op eigen verzoek ontslag te verlenen als burgerlid van de Adviescommissie Omgevingskwaliteit.

  • 2.

    Mevrouw M.E. van Rooten-van der Klink per 1 juli 2024 voor een periode van drie jaar te benoemen als burgerlid van de Adviescommissie Omgevingskwaliteit.

 

16. Vaststellen bestemmingsplan Herziening Amersfoortseweg 51a en 51b (2024-041)

De raad besluit unaniem en conform voorstel:

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan ‘bestemmingsplan Herziening Amersfoortseweg 51a en 51b’ met identificatienummer NL.IMRO.0267.BP0214-0002, vast te stellen;

  • 2.

    Af te zien van het vaststellen van een exploitatieplan.

 

17. Begroting 2025-2028 en Jaarrekening 2023 Regio Foodvalley (2024-055)

De raad besluit unaniem en conform voorstel:

  • 1.

    Kennis te nemen van de jaarrekening 2023 Regio Foodvalley.

  • 2.

    Kennis te nemen van de ontwerpbegroting 2025-2028 Regio Foodvalley.

  • 3.

    De bijdrage voor Nijkerk aan de strategische agenda, regiokantoor en mobiliteitsfonds conform tabel 3.8 bijdrage per gemeente op pagina 27 van de begroting 2025-2028 vast te stellen op € 515.431 en deze bijdrage in de kadernota 2025 en de begroting 2025 te verwerken.

  • 4.

    Geen zienswijze in te dienen bij het dagelijks bestuur van de Regio Foodvalley ten aanzien van de aangeboden begroting 2025-2028 Regio Foodvalley en het Dagelijks Bestuur met bijgaande brief daarover te informeren.

 

18. Verlenging contract accountant (2024-056)

De raad besluit unaniem en conform voorstel het contract met de huidige accountant Eshuis te verlengen met twee jaar, conform de optie in het oorspronkelijke contract.

 

19. Ingebruikname verhuurde vleugel nieuwe gemeentehuis (2024-060)

De raad besluit unaniem en conform voorstel:

  • 1.

    De vrijgekomen vleugel in het nieuwe gemeentehuis aan de Van ’t Hoffstraat in gebruik te nemen om extra werkplekken te creëren voor medewerkers;

  • 2.

    Na 2 jaar te evalueren in hoeverre de ingebruikname van bij beslispunt 1 genoemde vleugel gehandhaafd moet worden;

  • 3.

    De benodigde duurzaamheidsmaatregelen voor de vleugel door te voeren;

  • 4.

    Het investeringskrediet met € 150.000,- te verlagen als gevolg van de ontvangen DUMAVA subsidie;

  • 5.

    Het investeringskrediet met € 55.000,- te verhogen voor de benodigde aanpassingen die nodig zijn om de vrijgekomen vleugel in gebruik te nemen;

  • 6.

    Het als gevolg van beslispunt 4 en 5, ontstane voordeel in de kapitaallasten (€10.000,-) in te zetten voor dekking van de extra exploitatiekosten;

  • 7.

    De begroting overeenkomstig te wijzigen.

 

20. Begroting 2025-2028 en Jaarstukken 2023 Omgevingsdienst de Vallei (2024-062)

De raad besluit unaniem en conform voorstel:

  • 1.

    Kennis te nemen van de jaarrekening 2023, de programmabegroting 2025-2028 en de 1e begrotingswijziging 2024 van de Omgevingsdienst De Vallei.

  • 2.

    Geen zienswijze in te dienen.

  • 3.

    De budgettaire consequenties in de bestuursrapportage 2024 en de begroting 2025 van Nijkerk te verwerken.

 

21. Ontwerpbegroting 2025-2028 BVO Valleihopper (2024-064)

De raad besluit unaniem en conform voorstel:

  • 1.

    Kennis te nemen van de ontwerpbegroting 2025-2028 van BVO Valleihopper.

  • 2.

    Geen zienswijzen in te dienen ten aanzien van de ontwerpbegroting 2025-2028 BVO Valleihopper en het bestuur van BVO Valleihopper daar middels bijgevoegde brief over te informeren.

 

22. Ontwerpbegroting Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden 2025 (2024-065)

De raad besluit unaniem en conform voorstel:

  • 1.

    Kennis te nemen van het jaarverslag 2023 en de bestemming hiervan; uitkering aan de deelnemende gemeenten;

  • 2.

    Kennis te nemen van de gewijzigde begroting 2024 en de ontwerpbegroting Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) 2025 en te besluiten geen zienswijze in te dienen;

  • 3.

    Het bestuur van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden via bijgevoegde brief te informeren over dit besluit.

 

23. Instellen Referendumcommissie en benoemen leden (2024-070)

De raad besluit unaniem en conform voorstel:

1. De Referendumcommissie gemeente Nijkerk in te stellen voor onbepaalde tijd;

2. De volgende personen met ingang van 1 juli 2024 te benoemen als leden van de Referendumcommissie gemeente Nijkerk voor een periode van zes jaar:

- De heer Henk van den Boom;

- Mevrouw Resa van den Bunt;

- De heer Theo Riet;

- De heer Jan-Willem van Schaik;

- Mevrouw Daisy van ’t Slot.

 

24. Ter kennisname: besluitenlijst van 30 mei 2024

De besluitenlijst wordt voor kennisgeving aangenomen.

 

25. Sluiting

De raadsvergadering wordt om 22.35 uur gesloten.

 

Opgesteld te Nijkerk op 1 juli 2024,

 

de griffier, A.G. Verhoef-Franken

de voorzitter, mr. drs. G.D. Renkema

 

Naar boven