Besluit van de raad van de gemeente Amsterdam om Plan Van Gool aan te wijzen tot gemeentelijk beschermd stadsgezicht

De raad van de gemeente Amsterdam,

 

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 februari 2024,

gelet op artikel 16 Erfgoedverordening Amsterdam, gezien het advies van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van 5 juli 2021, het advies van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Noord van 12 december 2023 en de zienswijzen en de Nota van beantwoording van november 2022,

 

besluit: Om Plan Van Gool (zie onderstaande afbeelding voor de contour) aan te wijzen tot gemeentelijk beschermd stadsgezicht aangezien de cultuurhistorische waarden voldoende aanwezig zijn om het toekennen van deze status te rechtvaardigen.

 

Er is een cultuurhistorische verkenning, rapportage (hierna: CHV) opgesteld voor het gebied Plan Van Gool (Het Breed). Deze CHV geeft een uitgebreide beschrijving van de ontstaansgeschiedenis en de ontwerpuitgangspunten van/ voor Plan Van Gool. De vele en diverse nog aanwezige waarden vallen onder de vastgestelde selectiecriteria zoals stedenbouwkundige waarde en zeldzaamheid (Handleiding voor de aanwijzing van zaken en terreinen als gemeentelijk monument en gemeentelijk beschermd stads- of dorpsgezicht, 2 december 2015).

Aldus vastgesteld in de raadsvergadering van 26 juni 2024.

De voorzitter

Femke Halsema

De raadsgriffier

Jolien Houtman

Naar boven