Verkoop kavel in woonwijk De Horn

1 kavel in De Horn in de verkoop

In de woonwijk De Horn in Rijnsburg wordt 1 kavel door de gemeente te koop aangeboden. De kavel is bedoeld om daar een vrijstaande woning op te bouwen. Een aantal basisregels waar de nieuw te bouwen woning aan moeten voldoen zijn verwoord in het kavelpaspoort. Bent u geïnteresseerd in deze kavel en wilt u meer weten over de voorwaarden en inschrijving? Dan kunt u terecht bij makelaar Van Der Meer te Katwijk.

Met de huidige woningcrisis vindt dit college het heel belangrijk dat de woningen ook echt bij inwoners terecht komen en niet bij investeerders. De mogelijkheden die een gemeente heeft om daar iets aan te doen

zijn in het algemeen beperkt. Bij nieuwbouw is er meer mogelijk, daarom wordt in het koopcontract een bouw- en bewoningsplicht opgenomen.

Bieden

De kavel die in de verkoop komt, wordt via een biedprocedure aangeboden. Dat betekent dat geïnteresseerde kopers een bod mogen uitbrengen op de kavel. Degene met het hoogste bod, krijgt de kavel gegund. Met het voorbehoud dus dat er alleen aan particulieren wordt verkocht en dat ook zij bewoningsplicht hebben.

De Horn

De woonwijk De Horn wordt in fases bebouwd. In meerdere deelgebieden zijn in de afgelopen 5 jaar woningen gerealiseerd, zoals Cap Horn, landhuis Merovech, het Vlieteiland, de Vlietmeander, fase Vliet en Het Lint,fase 1. Dit kavel maakt deel uit van Het Lint, fase 1b. De resterende deelgebieden zijn: Het Lint, fase 3 en Rustig Water.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in deze wijk? Kijk dan via de website van de gemeente Katwijk naar bouwplan De Horn. https://extra.katwijk.nl/projecten/de-horn 

Naar boven