Gemeente Sittard-Geleen (gewijzigd) vastgesteld bestemmingsplan ‘President Kennedysingel Swentiboldstraat’

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat door de gemeenteraad bij besluit van 27 juni 2024, het bestemmingsplan ‘’ (identificatienummer NL.IMRO.1883. PresKenSingSwent-VA01) gewijzigd is vastgesteld.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan enkele wijzigingen doorgevoerd. Deze wijzigingen zijn opgenomen in de nota van wijzigingen bij het bestemmingsplan, zoals deze is vastgesteld in het raadsbesluit van 27 juni 2024.

Het betreft de bekendmaking op grond artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (bestemmingsplan).

Het vastgestelde besluit

Bestemmingsplan ‘President Kennedysingel Swentiboldstraat’’

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat globaal wordt begrensd door de President Kennedysingel, Lahrstraat, Swentiboldstraat en Broeksittarderweg.

Het plan voorziet in de bouw van 210 appartementen in zowel de koop- als huursector. De appartementen worden gebouwd in vijf blokken. Tussen de blokken is er veel ruimte voor groen.

Op grond van het geldende bestemmingsplan “Sittard-Oost” is de beoogde ontwikkeling niet toegestaan. Een herziening van het bestemmingsplan is daarom noodzakelijk om de ontwikkeling mogelijk te maken.

Het ontwerp van dit bestemmingsplan heeft van 15 december 2023 tot en met 9 februari 2024 ter inzage gelegen. Er zijn zienwijzen met betrekking tot het ontwerp ingediend.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de nota van wijzigingen behorende bij het bestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan met inbegrip van bijbehorende stukken zijn ook in te zien langs elektronische weg, via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl of de landelijke website https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/ onder identificatienummer NL.IMRO.1883. PresKenSingSwent-VA01.

U kunt tevens het bestemmingsplan, bestaande uit verbeelding, regels, toelichting en de nota van wijzigingen inzien van 15 juli tot 26 augustus 2024 bij de Stadswinkel Geleen (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur), Markt 1 te Geleen.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen de volgende (rechts)personen beroep instellen:

  • -

    Belanghebbenden;

  • -

    Niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend;

  • -

    Niet-belanghebbenden van wie redelijkerwijs niet verwacht kon worden dat zij een zienswijze hebben ingediend.

Beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Burgers kunnen ook via het digitaal loket beroep instellen. Advocatuur, bedrijven en (overheids)organisaties kunnen nog niet digitaal procederen.

Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl voor de voorwaarden. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Aan het instellen van beroep zijn kosten verbonden.

Het instellen van beroep schort de werking van een besluit niet op. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Inwerkingtreding

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 Wro treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening inzake het bestemmingsplan is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het genoemde bestemmingsplan niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven