Benoemings- en aanwijzingsbesluit heffingsambtenaar, invorderingsambtenaar, gemeentelijk belastingambtenaren en belastingdeurwaarders parkeerbelastingen gemeente De Ronde Venen 2024

Het college van burgemeester en wethouders van De Ronde Venen

 

Gelet op:

  • artikel 231, eerste lid en tweede lid, onderdeel b, c, d en e van de Gemeentewet;

  • artikel 1, tweede lid, van de Ambtenarenwet 2017

  • artikel 1, tweede lid van het Uitvoeringsbesluit Ambtenarenwet 2017;

  • de Invorderingswet 1990;

  • de Kostenwet invordering rijksbelastingen;

  • de Algemene wet inzake de rijksbelastingen;

  • de tussen de gemeente De Ronde Venen en Mandaat B.V. (handelend onder de naam Cannock Chase Public) gesloten dienstverleningsovereenkomst met looptijd tot en met 30 september 2024 te bekrachtigen

besluiten:

 

vast te stellen het

 

Benoemings- en aanwijzingsbesluit heffingsambtenaar, invorderingsambtenaar, gemeentelijk belastingambtenaren en belastingdeurwaarders parkeerbelastingen gemeente De Ronde Venen 2024

Artikel 1 Aanstelling onbezoldigd gemeenteambtenaren

Aan te stellen als onbezoldigd gemeenteambtenaren voor het verrichten van heffings-, invorderings- en deurwaarderswerkzaamheden van parkeerbelastingen: de medewerkers van Mandaat B.V. (handelend onder de naam Cannock Chase Public) die belast zijn met heffings-, invorderings- en deurwaarderswerkzaamheden.

Artikel 2 Aanwijzing heffingsambtenaar parkeerbelastingen

Als degene die is belast met de heffing van gemeentelijke parkeerbelastingen, als bedoeld in artikel 231, tweede lid, onderdeel b, van de Gemeentewet wordt aangewezen: de medewerkers van Mandaat B.V. (handelend onder de naam Cannock Chase Public) die zijn belast met de heffing van gemeentelijke parkeerbelastingen.

Artikel 3 Aanwijzing invorderingsambtenaar parkeerbelastingen

Als degene die is belast met de invordering van gemeentelijke parkeerbelastingen, als bedoeld in artikel 231, tweede lid, onderdeel c, van de Gemeentewet, wordt aangewezen: de medewerkers van Mandaat B.V. (handelend onder de naam Cannock Chase Public) die zijn belast met de invordering van gemeentelijke parkeerbelastingen.

Artikel 4 Aanwijzing gemeentelijke belastingambtenaren parkeerbelastingen

Als degenen die zijn belast met de heffing of invordering van gemeentelijke belastingen (informatie opvragen in het kader van de heffing en invordering van gemeentelijke parkeerbelastingen), als bedoeld in artikel 231, tweede lid, onderdeel d, van de Gemeentewet, worden aangewezen: de medewerkers van Mandaat B.V. (handelend onder de naam Cannock Chase Public) die zijn belast met de heffing en invordering van gemeentelijke parkeerbelastingen.

Artikel 5 Aanwijzing Cannock Chase Public als belastingdeurwaarder

Als belastingdeurwaarder bij de gemeente die is belast met deurwaarderswerkzaamheden van gemeentelijke parkeerbelastingen, als bedoeld in artikel 231, tweede lid, onderdeel e, van de Gemeentewet worden aangewezen: de bij Mandaat B.V. (handelend onder de naam Cannock Chase Public) werkzame belastingdeurwaarders.

Artikel 6 Beëindiging benoeming en aanwijzing

  • 1.

    De benoeming en aanwijzing van de in dit besluit genoemde functionarissen eindigt van rechtswege met ingang van de datum waarop de uitoefening van de functie van heffingsambtenaar, invorderingsambtenaar, gemeentelijke belastingambtenaar of deurwaarder geen deel meer uitmaakt van de werkzaamheden van deze medewerker.

  • 2.

    De benoeming en aanwijzing van de in dit besluit genoemde functionarissen eindigt van rechtswege wanneer de dienstverleningsovereenkomst met Cannock Chase Public eindigt en er niet binnen een jaar een nieuwe dienstverleningsovereenkomst met Cannock Chase wordt gesloten.

Artikel 7 Mandaat

Aan de aangewezen heffings- en invorderingsambtenaar wordt de bevoegdheid om toepassing te geven aan de hardheidsclausule van artikel 63 Algemene wet inzake rijksbelastingen gemandateerd.

Artikel 8 Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag van bekendmaking.

Artikel 9 Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als Benoemings- en aanwijzingsbesluit heffingsambtenaar, invorderingsambtenaar, gemeentelijk belastingambtenaren en belastingdeurwaarders parkeerbelastingen gemeente De Ronde Venen 2024.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 2 juli 2024.

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen

De secretaris,

Marco Vonk

de burgemeester,

Maarten Divendal

Bezwaar  

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en in ieder geval bevatten: de naam en het adres van de indiener, de datum, een omschrijving van het besluiten de redenen) van bezwaar. Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen, Postbus 250, 3640 AG Mijdrecht.

 

Verzoek om een voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien u op korte termijn wilt voorkomen dat uitvoering wordt gegeven aan het besluit, dan kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank vragen om een voorlopige voorziening te treffen.

Een verzoek om een voorlopige voorziening kan alleen worden ingediend, als u tegen het besluit ook bezwaar heeft gemaakt. Bovendien moet er sprake zijn van een spoedeisend belang.

 

Het verzoek moet, samen met een kopie van het bezwaarschrift, worden ingediend bij de voorzieningenrechter van rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorziening, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. U kunt uw verzoekschrift ook digitaal indienen bij rechtbank Midden-Nederland via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voorde precieze voorwaarden. Aan het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden.

 

Naar boven