Kennisgeving voornemen tot vaststellen omgevingsplan, deelgebied ‘Woongebieden Meerkerk, Leerdam en Vianen’

De gemeenteraad van Vijfheerenlanden geeft ingevolge artikel 16.29 Omgevingswet kennis van het feit dat hij voornemens is een omgevingsplan vast te stellen.

 

Het plangebied betreft de woongebieden van Meerkerk, Leerdam en Vianen. Met dit omgevingsplan zetten we het tijdelijke omgevingsplan (zoals dat na invoering van de Omgevingswet per 1 januari 2024 van toepassing is en gevuld is met de huidige regels) om naar regels die volledig voldoen aan de systematiek van de nieuwe Omgevingswet. Het uitgangspunt hierbij is om de regels (zoveel als mogelijk) gelijkwaardig om te zetten.

 

Betrokkenheid bestuursorganen

Als eerste wordt een voorontwerp omgevingsplan, deelgebied ‘Woongebieden Meerkerk, Leerdam en Vianen’ opgesteld. Deze wordt voorgelegd aan de betrokken bestuursorganen (zoals de provincie, het waterschap en de veiligheidsregio), zodat zij in de gelegenheid zijn advies uit te brengen over dit voorontwerp. Op basis daarvan ontstaat het ontwerp van het omgevingsplan.

 

Informatieavond

Tijdens een informatieavond hebben burgers, ondernemers en maatschappelijke organisaties de gelegenheid zich te laten informeren over het voornemen, het ontwerp en de planning van het omgevingsplan, deelgebied ‘Woongebieden Meerkerk, Leerdam en Vianen’. Meer informatie over de informatieavond wordt te zijner tijd bekendgemaakt op de informatiepagina in het Kontakt.

 

Indienen van zienswijzen

Daarna zal het ontwerp omgevingsplan, deelgebied ‘Woongebieden Meerkerk, Leerdam en Vianen’ ter inzage worden gelegd voor zienswijzen. Tijdens de terinzageleggingsperiode van zes weken heeft een ieder de mogelijkheid om te reageren op het ontwerp omgevingsplan, deelgebied ‘Woongebieden Meerkerk, Leerdam en Vianen’.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met de kerngroep Planomzetting via het algemene nummer 088 599 7000.

Naar boven