Vaststelling bestemmingsplan Roodhekkenpas West Druten en besluit hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Druten maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering op 27 juni 2024 het bestemmingsplan Roodhekkenpas West Druten gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan maakt het realiseren van 36 woningen mogelijk op de locatie gelegen tussen de Heersweg, Roodhekkenpas en Het Kleine Ambacht in Druten. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp hebben betrekking op kleine aanpassingen van de regels in artikel 7.2.1, lid d en lid g met betrekking tot de maximale goothoogte bij de bouwwijzen ‘twee-aaneen’ en ‘aaneengebouwd’ en afstand tot de zijdelingse perceelgrens bij de ‘specifieke bouwaanduiding – afwijkende bebouwingsregeling 1’.

Tegelijk met het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad ook het ‘Beeldkwaliteitsplan Roodhekkenpas West Druten’ vastgesteld. Dit plan biedt een toetsingskader voor vergunningaanvragen en de inrichting van de openbare ruimte en is bedoeld om erop toe te zien dat bouwplannen voldoende samenhang en esthetische kwaliteit vertonen en dat ze passen in de omgeving. Het beeldkwaliteitsplan wordt onderdeel van de ‘Welstandsnota gemeente Druten’.

Ook maken burgemeester en wethouders bekend dat zij in verband met dit bestemmingsplan op 14 mei 2024 hogere grenswaarden hebben vastgesteld. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om hogere grenswaarden vast te stellen indien blijkt dat de overschrijding van de voorkeursgrenswaarden niet volledig door geluid beperkende maatregelen kan worden tegengegaan. Gelet op de situatie en het uitgevoerde onderzoek wordt geconcludeerd dat geluidreducerende maatregelen redelijkerwijs niet mogelijk zijn en dat het noodzakelijk is om hogere grenswaarden vast te stellen voor een deel van de nieuwe woningen. Gelet op artikel 76 van de Wet geluidhinder, artikel 110a van de Wet geluidhinder en de overwegingen zoals aangegeven in het besluit heeft het college besloten de hogere waarden vast te stellen, één en ander zoals aangegeven in het besluit. Hierbij zijn geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Ter inzage

De stukken behorende bij het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden zijn vanaf 11 juli 2024 digitaal beschikbaar via de website https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0225.BPdruroodhekkenpas-2403. De stukken zijn ook op afspraak digitaal in te zien in het gemeentehuis aan de Heuvel 1 in Druten. Ook kunt u daar een mondelinge toelichting krijgen. Voor het maken van een afspraak of voor het stellen van vragen, zijn de medewerkers van het team vergunningverlening telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 088 432 70 00 of per e-mail via omgevingsloket@drutenwijchen.nl.

Beroep

De termijn voor het instellen van beroep tegen het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden bedraagt zes weken en vangt aan op 11 juli 2024 en loopt tot en met 21 augustus 2024. Gedurende deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Dit beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de raad (bestemmingsplan) of college (besluit hogere grenswaarden) hebben gewend en door andere belanghebbenden. De besluiten treden daags na afloop van de beroepstermijn in werking.

Voorlopige voorziening

Beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat indien u wilt voorkomen dat het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden na afloop van de beroepstermijn in werking treden, u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State kunt verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State is ingediend, treden het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft tot gevolg dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Geef in het beroepschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Druten, 10 juli 2024

Burgemeester en wethouders van Druten,

B.P.P. Janssen, S.W.P.J. Sengers

gemeentesecretaris burgemeester

Naar boven