Kennisgeving terinzagelegging voorkeursrechtbeschikking 'Deurne Zuid'

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne maakt op grond van artikel 16.32b van de Omgevingswet bekend dat de raad van de gemeente Deurne op 2 juli 2024 een voorkeursrechtbeschikking heeft genomen op grond van het bepaalde in artikel 9.1 lid 1 onder c van de Omgevingswet, waardoor op diverse onroerende zaken in het gebied ‘Deurne Zuid’ een voorkeursrecht is gevestigd.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en beperkt gerechtigden op de aangewezen onroerende zaken, wanneer deze die onroerende zaken respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Deurne moeten aanbieden. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten hebben reeds bij aangetekende brief de voorkeursrechtbeschikking ontvangen.

Inwerkingtreding

De voorkeursrechtbeschikking treedt in werking op het tijdstip van inschrijving in de openbare registers van het Kadaster.

Terinzagelegging

De voorkeursrechtbeschikking van de raad ligt samen met bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de voorkeursrechtbeschikking opgenomen onroerende zaken, de grootte, de namen van de eigenaren en de beperkt gerechtigden alsmede overige relevante gegevens met ingang van 5 juli 2024 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Markt 1 te Deurne.

U kunt de voorkeursrechtbeschikking en de bijbehorende stukken tevens digitaal bekijken op www.deurne.nl.

Bezwaar

Tegen de voorkeursrechtbeschikking van de raad kunnen belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht gedurende een termijn van zes weken na bekendmaking van de beschikking een bezwaarschrift indienen bij de raad van de gemeente Deurne, Postbus 3, 5750 AA Deurne.

Het besluit van de raad volgt op de voorkeursrechtbeschikking door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne d.d. 7 mei 2024. Wanneer een belanghebbende reeds bezwaar heeft gemaakt tegen het collegebesluit wordt dit bezwaar mede geacht te zijn gericht tegen de voorkeursrechtbeschikking van de raad. In dat geval is het indienen van een nieuw bezwaarschrift niet meer nodig.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit (de voorkeursrechtbeschikking) niet op. De voorzieningenrechter van de rechtbank kan op verzoek een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Een dergelijk verzoek om een voorlopige voorziening kan worden gedaan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost‑Brabant locatie Eindhoven, afdeling bestuursrecht, Postbus 70584, 5201 CZ ’s‑Hertogenbosch.

Heeft u vragen?

Laat het ons gerust weten. U kunt hiervoor tijdens kantoortijden contact opnemen met Vincent Snels op telefoonnummer: 0493 - 38 77 11 of per e-mail via info@deurne.nl.

Deurne, 5 juli 2024

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne

Naar boven