Beleidsregel “beeldkwaliteitplan Rutbeek Enschede”

De gemeenteraad van Enschede, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Enschede d.d. 12 maart 2024;

 

Gelet op het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht, Woningwet en artikel 4.19 van de Omgevingswet;

 

Besluit:

 

In zijn vergadering van 10 juni 2024 heeft de gemeenteraad het Beeldkwaliteitsplan Rutbeek Enschede als wijziging 103 op de Welstandsnota vastgesteld.

 

Betreft:

Wijziging 103 van de Welstandsnota Enschede heeft betrekking op het toekomstige Recreatiepark Rutbeek. De welstandscriteria behorende bij de huidige welstandsidentiteit "Vrije landelijke bebouwing, nieuwe landschappen" sluit niet aan bij de beoogde ontwikkeling van het recreatiepark. Er is daarom een beeldkwaliteitsplan opgesteld voor de ontwikkeling van het recreatiepark. Het beeldkwaliteitsplan zal de welstandsnota voor dit gebied vervangen. Twentse architectuur is in het beeldkwaliteitsplan het uitgangspunt waarbij dit op passende wijze is aangevuld met eigentijdse elementen. Op deze wijze wil het park onderscheidend zijn en een geheel eigen kwaliteit uitstralen. Dit beeldkwaliteitsplan zal het toetsingskader vormen voor de Stadsbouwmeester bij beoordeling van aanvragen om omgevingsvergunning voor de realisatie van het recreatiepark.

 

Het beeldkwaliteitplan:

Zie bijlage.

 

Inwerkingtreding:

Deze beleidsregel treedt in werking daags na publicatie in het Gemeenteblad. Tegen het besluit tot vaststelling is géén bezwaar of beroep mogelijk.

 

Vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 10 juni 2024.

De griffer, R.M. Jongedijk

de voorzitter, R.W. Bleker

Naar boven