Verkeersbesluit aanpassen situatie (brom)fietspad Karstraat Huissen

Zaaknummer: ZS-937916

 

 

Onderwerp

Verbreding (brom)fietspad Karstraat Huissen

 

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994, en het Besluit mandaat, volmacht en machtiging gemeente Lingewaard, is de teammanager van Openbare Ruimte en Vastgoed, de heer R.R.E. Leijte, bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegende dat:

• de Karstraat deels binnen de bebouwde kom van Huissen is gelegen;

• de Karstraat, voor zover gelegen binnen de bebouwde kom, is aangemerkt als gebiedsontsluitingsweg;

• de Begonialaan een erftoegangsweg binnen de bebouwde kom van Huissen is;

• het beheer en onderhoud en eigendom van dit gedeelte van de Karstraat en rotonde, en van de Begonialaan, in handen is van de gemeente;

• de rotonde met de huidige inrichting als onoverzichtelijk wordt ervaren doordat fietsverkeer van twee kanten komt;

• sinds de aanleg van de rotonde met de huidige inrichting er diverse aanrijdingen zijn geweest tussen automobilisten en (brom)fietsers;

• er een onderzoek plaatsvindt naar de veiligheid op bedrijventerrein Pannenhuis, waarbij ook de gewenste kruispuntvorm voor het kruispunt Karstraat-Nijverheidsstraat wordt onderzocht;

• er een onderzoek komt naar de gewenste fietsroute, en inrichting, voor fietsers tussen Huissen en Bemmel;

• op 24 april 2024 de motie ‘oplossing fietspad bij rotonde Nijverheidsstraat’ unaniem is aangenomen tijdens de raadsvergadering

• het college op grond van die motie, vooruitlopend op de uitkomsten van de onderzoeken, maatregelen moet treffen om het fietspad bij rotonde Nijverheidsstraat richting Huissen veilig te maken.

 

Vereiste van het besluit

Op grond van artikel 15, tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

 

Motivering

Met het verkeersbesluit wordt beoogd:

• het verzekeren van de veiligheid op de weg;

• het beschermen van weggebruikers en passagiers;

 

Overleg met politie

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur en tevens de gemachtigde van de korpschef van de politie-eenheid Oost-Nederland.

 

Besluit

Op grond van bovenstaande overwegingen besluiten wij om het twee-richtingenfietspad aan de noord-westzijde van de Karstraat in Huissen voorbij de rotonde Nijverheidsstraat met ongeveer 70 meter te verlengen zodat er een doorsteek naar de Begonialaan gemaakt kan worden. Hiervoor worden ter plaatse de volgende borden uit bijlage 1 van het RVV 1990 ge- of verplaatst:

- C2 komend vanaf de rotonde wordt 70 meter verplaatst naar het nieuwe einde van het twee-richtingenfietspad aan de Karstraat ter hoogte van de Begonialaan;

- G12a met onderbord OB505 op de Karstraat komend vanaf de rotonde aan het begin van het verlengde gedeelte van het twee-richtingenfietspad;

- G12a met onderbord OB505 ter hoogte van het begin van het twee-richtingenfietspad bij de Begonialaan;

- G12a met onderbord OB505 op de Karstraat ter hoogte van de overgang van het een- naar twee-richtingenfietspad;

- Er worden haaientanden aangebracht op de aansluiting van het twee-richtingenfietspad op de Begonialaan.

 

Een en ander overeenkomstig tekening BUI\4-1-6-8\15-05-2024 die als bijlage aan dit besluit is toegevoegd.

 

 

Bemmel, 2 juli 2024

namens burgemeester en wethouders van Lingewaard,

 

 

R.R.E. Leijte, teammanager,

team Openbare Ruimte en Vastgoed

 

 

 

Bezwaarschrift en voorlopige voorziening

Wanneer u het niet eens bent met dit besluit kunt u bezwaar maken. Dit staat in de Algemene wet bestuursrecht (Awb). U dient dan binnen zes weken na de dag van bekendmaking een bezwaarschrift in te dienen bij het bestuursorgaan, het college van burgemeester en wethouders. U kunt op twee manieren bezwaar maken, per webformulier en per brief.

 

U kunt online bezwaar maken via een webformulier op www.lingewaard.nl. U komt hier via de zoekopdracht ‘bezwaar maken’. Voor het indienen van een digitaal bezwaarschrift is wel een elektronische handtekening nodig (DigiD). Op genoemde website kunt u lezen hoe u online bezwaar kunt maken.

 

U kunt ook nog steeds per brief een bezwaar indienen. In die brief, een bezwaarschrift, zet u in ieder geval het volgende: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden van het bezwaar (motivering). U dient het bezwaarschrift ook te ondertekenen met uw handtekening. Deze brief kunt u sturen naar college van burgemeester en wethouders, Postbus 15, 6680 AA Bemmel.

 

Het indienen van een bezwaarschrift kost u geen geld.

 

Het bezwaarschrift stopt de werking van het besluit niet. Om de werking van een besluit tijdelijk te stoppen, dus te laten schorsen, is een beslissing van de Voorzieningenrechter nodig. Er moet wel sprake zijn van een spoedeisend belang. Hiervoor moet u dan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland. Het adres hiervan is: Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen via de website www.rechtspraak.nl. Indienen van een verzoek om voorlopige voorziening gebeurt tegelijk met het indienen van het bezwaarschrift of kort daarna. Voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen aan de rechtbank.

 

Tegen dit besluit kunnen eventueel ook andere belanghebbenden een bezwaarschrift indienen.

Naar boven