Gemeenteblad van Utrecht
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Utrecht | Gemeenteblad 2024, 292293 | algemeen verbindend voorschrift (verordening) |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Utrecht | Gemeenteblad 2024, 292293 | algemeen verbindend voorschrift (verordening) |
Nadere regel subsidie toeleiding naar (bemoei)zorg gemeente Utrecht
Deze nadere regel baseert zich op de Beleidsnota Wmo Samen leven, samen zorgen, 2024 – 2034 en op de Beleidsnota Gezondheid, samen gezondheidsverschillen verkleinen 2024 – 2027 van de gemeente Utrecht waarin zij de zorg voor inwoners in een kwetsbare positie tot haar basistaken rekent.
Het gaat om aanvullende zorg. Deze nadere regel heeft als doel om toeleiding naar (bemoei)zorg mogelijk te maken voor inwoners vanaf 18 jaar van de gemeente Utrecht in een kwetsbare positie die zelf geen hulpvraag hebben gesteld en/of zorgmijdend zijn, maar over wie mensen in hun omgeving of professionals zoals de wijkagent of de huisarts zich zorgen maken. Zij kunnen hun zorg telefonisch of digitaal melden bij een Meld- en Adviespunt dat deze melding na triage doorzet naar de subsidieaanvrager.
Met deze subsidie voor de toeleiding naar (bemoei)zorg zoekt de subsidieaanvrager contact met de gemelde persoon en hanteert daarbij de werkwijze van bemoeizorg. Het resultaat van deze inspanningen is toeleiding naar zorg die past bij de behoefte en wensen van de cliënt. De inzet vanuit de bemoeizorg kan daarbij variërend van kortdurende acties om zorgrelaties te activeren tot intensieve trajecten waarbij zorgrelaties ontwikkeld dienen te worden. Als subsidieplafond hanteert een volume, waarmee afhankelijk van aard en duur tot circa 250 trajecten in de bemoeizorg aanpak geïncludeerd kunnen worden..
Artikel 3 Eisen aan de subsidieaanvrager
De subsidie kan worden aangevraagd door een rechtspersoon met volledige rechtsbevoegdheid.
Artikel 4 Vaststelling subsidieplafond
Burgemeester en wethouders stellen jaarlijks het subsidieplafond vast door middel van de subsidiestaat
Artikel 5 Subsidiabele activiteiten
De volgende activiteiten komen voor subsidie in aanmerking:
Artikel 6 Eisen aan de subsidieaanvraag
Voor de subsidieaanvraag gelden de volgende eisen:
De aanvraag van de subsidie wordt als volgt ingediend. Per kalenderjaar kan voor het volgende kalenderjaar aangevraagd worden volgens het tijdschema van artikel 7. De aanvragers dienen hun aanvraag in met e-herkenning via www.utrecht.nl/subsidiemensenmetverwardgedrag.
De aanvraag gaat in ieder geval vergezeld van de documenten die genoemd worden in de Algemene subsidieverordening, artikel 6, vierde lid:
Een plan van aanpak voor het kalenderjaar waarvoor subsidie gevraagd wordt, aarin de aanvrager laat zien hoe hij/zij werkt aan het doel (artikel 2), wat hij/zij gaat doen en hoe, welke gekozen aspecten van de werkwijze kunnen bijdragen aan acceptatie van (bemoei)zorg, hoe hij/zij de toeleiding naar zorg vormgeeft, hoe hij/zij vinger aan de pols houdt als er een wachtlijst voor passende zorg is, of en hoe hij/zij indien nodig en gewenst overbruggingszorg regelt (zie artikel 5).
een financiële onderbouwing van de aanvraag die aansluit op het overzicht van de activiteiten. In deze onderbouwing staat per activiteit opgenomen welke personele en materiele middelen nodig zijn voor de activiteiten. Ook is het gevraagde subsidiebedrag helder onderbouwd met daarbij een sluitende begroting met daarin alle (overige) inkomsten.
Artikel 7 Indieningstermijn subsidieaanvraag
Tot een maand voorafgaand aan de indiening is er gelegenheid tot het stellen van vragen over deze nadere regel. Die kunt u digitaal toesturen aan www.utrecht.nl/subsidiemensenmetverwardgedrag.
Artikel 8 Beoordeling subsidieaanvraag
De aanvragen die tijdig en volledig zijn ontvangen worden op basis van de volgende criteria beoordeeld en met elkaar vergeleken. Per criterium wordt de aanvraag gewaardeerd met een score die maximaal het aantal punten is zoals hieronder vermeld:
Criterium 1: Invulling die gegeven wordt aan toeleiding naar passende zorg.
Beoordeling: de wijze waarop invulling wordt gegeven aan outreachend contact leggen/bemoeizorg, vertrouwen opbouwen en toeleiden naar passende zorg en de inzet van ervaringsdeskundigen daarbij (maximaal 40 punten).
De beschrijving wordt hoger gewaardeerd als deze:
Criterium 2: Invulling die gegeven wordt aan tussentijds vinger aan de pols houden of regelen van overbruggingszorg voor de cliënt als passende zorg niet meteen beschikbaar is.
Beoordeling: de wijze waarop de aanvrager laat zien tussentijds ‘vinger aan de pols’ te houden of - indien gewenst door de cliënt en beschikbaar - overbruggingszorg regelt (maximaal 25 punten).
De beschrijving wordt hoger gewaardeerd als deze:
Criterium 3: Inzicht in de opbouw en de duur van te onderscheiden typen toeleidingstraject, Hieruit moet blijken dat de aanvrager, afhankelijk van de meldingen tot 250 cliënten op jaarbasis kan toeleiden (maximaal 20 punten).
Beoordeling: de wijze waarop de aanvrager beschrijft en onderbouwt hoe hij/zij 220 cliënten denkt toe te kunnen leiden naar passende zorg.
De beschrijving wordt hoger gewaardeerd als deze:
Criterium 4: Efficiënte en effectieve inzet van middelen.
Beoordeling: Het gaat hierbij om de hoogte van het aangevraagde subsidiebedrag en de mate waarin er een logisch verband bestaat tussen de activiteiten en de daarvoor benodigde middelen (maximaal 15 punten).
In deze realistische begroting geeft de subsidieaanvrager inzicht in de verschillende begrotingsposten, minimaal volgens artikel 6 lid 4 sub b ASV. De efficiënte inzet van middelen/ kosteneffectiviteit wordt beoordeeld op de volgende subcriteria:
Voor de criteria van de kwalitatieve toets worden punten toegekend als genoemd in artikel 8 waarbij de maximale totaalscore 100 punten is. Een aanvraag die met het hoogst aantal punten wordt gewaardeerd, en waarbij voor elk afzonderlijk criterium minimaal 60% van het maximaal te halen aantal punten is gescoord, krijgt de subsidie verleend.
Artikel 10 Voorwaarden subsidieverlening
De subsidieverlening vervalt geheel of gedeeltelijk vanaf het moment dat een voorliggende financiële voorziening beschikbaar is waarop de aanvrager aanspraak kan maken.
Artikel 11 Verplichtingen aan subsidieverlening
De subsidieontvanger voldoet aan de volgende verplichtingen:
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2024-292293.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.