Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Asten Verzamelplan 2023-1” en “vaststelling hogere grenswaarden wet geluidhinder”

Burgemeester en wethouders van Asten maken bekend dat de gemeenteraad op 18 juni 2024 het bestemmingsplan “Asten Verzamelplan 2023-1” gewijzigd heeft vastgesteld. De regels en verbeelding van het vastgestelde bestemmingsplan zijn technisch gewijzigd op een aantal punten. Daarnaast zijn er wezenlijke wijzigingen doorgevoerd:

 

  • 1.

    de landschappelijke inpassingen zijn per bestemming geborgd in de planregels i.p.v. in artikel 18 algemene gebruiksregels;

  • 2.

    een aantal voorwaardelijke verplichtingen voor sloop en bodemsanering zijn toegevoegd;

  • 3.

    een aantal maatvoeringen in de regels zijn veranderd;

  • 4.

    er zijn nog een aantal ontbrekende onderzoeken en bouwtitels toegevoegd aan de bijlagen;

  • 5.

    herbegrenzin van de gebiedsaanduiding ‘overige zone – verplichte dakhelling/kap’.

Burgemeester en wethouders hebben tevens het besluit ‘Hogere grenswaarde Geluid’ vastgesteld voor de locatie Voorste Heusden 21 en Loverbosch fase 3. Dit besluit heeft B&W genomen om voor enkele nieuw te bouwen woningen in het plangebied een hogere grenswaarde geluid vast te stellen wegens een beperkte overschrijding van de voorkeursgrenswaarde voor gevoelige objecten, zulks op grond van de Wet geluidhinder.

Bestemmingsplan inzien

Het vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 5 juli 2024 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage. U kunt het bestemmingsplan inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0743BP02023002-VS01 Op de gemeentelijke website vindt u nadere informatie: www.asten.nl/bouwen-en-verbouwen/bestemmingsplannen.

Wilt u de papieren versie van het bestemmingsplan inzien? Of hebt u vragen over de ter inzage liggende stukken? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum voor het maken van een afspraak. Dit kan via telefoonnummer (0493) 671 212. Bij verschillen tussen de digitale en de papieren versie van het bestemmingsplan is de digitale versie doorslaggevend.

Beroep instellen

Tegen het vaststellingbesluit kan vanaf 6 juli gedurende 6 weken een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt daags na de beroepstermijn in werking. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Naar boven