Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Klein-Schoot 38 te Budel-Schoot’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck maken op grond van artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de openbare vergadering van 25 juni 2024 het bestemmingsplan “Klein-Schoot 38 te Budel-Schoot” gewijzigd heeft vastgesteld. Gedurende een termijn van 6 weken ingaande op 5 juli 2024 tot en met 15 augustus 2024 ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, de bijbehorende bijlagen en het raadsbesluit voor eenieder ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Capucijnerplein 1 te Budel.

 

Doel van de bestemmingsplanwijziging

Dit ontwerp bestemmingsplan betreft het wijzigen van de bestemming van een agrarisch bedrijf met de bestemming ‘Agrarisch’ naar ‘Bedrijf-Niet agrarisch’ en ‘Groen – Landschappelijke inpassing’. Met de wijziging wordt het mogelijk om binnen de bestemming ‘Bedrijf-Niet agrarisch’ een bedrijf in de verhuur van opslagunits en een hondenopvang mogelijk te exploiteren.

 

Inzage

U kunt het plan bekijken op de landelijke website https://omgevingswet.overheid.nl. Bovenaan de website klikt u op ‘Regels op de kaart’, klik nogmaals op ‘regels op de kaart’. Via het tabblad ‘Document zoeken’ kunt u zoeken op de plannaam of het plannummer van het project. Het plannummer is: NL.IMRO.1706.BPBG3084-VAS1. Deze versie is juridisch bindend. Het bestemmingsplan bestaat uit de verbeelding, regels en de daarbij behorende toelichting en is ook in te zien via www.cranendonck.nl/BPprocedures. Tevens is een exemplaar op afspraak in te zien bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Capucijnerplein 1 te Budel. U kunt een afspraak maken via 14-0495.

Beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan kan eenieder gedurende de termijn voor de terinzagelegging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Inwerkingtreding

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt met ingang van de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt, in werking. Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan degene die tijdig beroep heeft ingesteld, binnen de beroepstermijn van zes weken ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval schort de werking van het besluit op totdat er op het verzoek is beslist. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven