Vaststelling bestemmingsplan inzake “Kempstraat ongenummerd Roosteren”

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wro bekend dat de gemeenteraad van Echt-Susteren in zijn vergadering van 30 mei 2024 het bestemmingsplan “Kempstraat ongeummerd Roosteren” heeft vastgesteld.

Inhoud

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om een zelfstandige wooneenheid te realiseren op de locatie Kempstraat ongenummerd te Roosteren. Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Roosteren, sectie F, nummer 1668. Het ontwerp bestemmingsplan heeft met ingang van 25 november 2023 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn is 1 zienswijze door Rijkswaterstaat Zuid-Limburg ingediend. De zienswijze heeft louter tot een tekstuele aanpassing geleid met betrekking tot de waterparagraaf. Daarnaast is het akoestisch rapport op enkele onderdelen gewijzigd naar aanleiding van de Nota Ambtshalve Wijzigingen.

Verdere procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 4 juli 2024 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt. Daarnaast kunnen de plannen via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl) en via de landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl) worden ingezien.

Beroep instellen

Gedurende de inzagetermijn kunnen de volgende (rechts)personen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage:

  • a.

    Belanghebbenden;

  • b.

    Niet-belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor meer informatie.

Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. Voor de hoogte van de bedragen kunt u de website van de Raad van State raadplegen via www.raadvanstate.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de beroepsprocedure.

Bestemmingsplan in werking

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen, of begrijpt u een onderdeel van het bestemmingsplan niet? Neem dan contact op met dhr. B. Zevenhoven via telefoonnummer 0475-478 478.

Echt-Susteren, 4 juli 2024

Naar boven