Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied, herziening E3 strand (zienswijzen)

 

Burgemeester en wethouders maken op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Eersel het bestemmingsplan Buitengebied, herziening E3 strand op 28 mei 2024 gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen houden het volgende in:

 

Verbeelding:

  • 1.

    De aanduiding ‘parkeerterrein’ op het perceel Vessem M 415 wordt verwijderd;

  • 2.

    De aanduiding ‘specifieke vorm van recreatie – camperterrein’ wordt uitgebreid aan de westzijde rondom de plas zodat deze in overeenstemming wordt gebracht met de bestaande situatie.

 

Toelichting:

  • 1.

    Figuur 3 en afbeelding 22 routering routering voor parkeren wordt aangepast naar de bestaande situatie voor parkeren;

  • 2.

    Op afbeelding 3, 4 en 22 in de toelichting wordt de ‘evenementenhal’ verwijderd en vervangen door ‘kinderspeelpaleis’;

  • 3.

    Het aantal evenementen, en categorie evenementen wordt in de toelichting verduidelijkt door een verwijzing naar het Uitvoeringsbeleid evenementen en wat dit voor de locatie aan het E3 strand betekent;

  • 4.

    In paragraaf 4.1 wordt D11.2 vervangen door D10;

  • 5.

    In de waterparagraaf wordt aanvullende informatie opgenomen over de stuw tussen de E3 plas en de Gender;

  • 6.

    Het meest recente waterbeleid wordt toegevoegd in de toelichting (provinciaal waterbeleid en nationaal waterbeleid).

 

Bijlagen bij de toelichting:

  • 1.

    Het taxatierapport ‘Landgoed Duynenwater’ d.d. 21 maart 2022 wordt als bijlage toegevoegd bij de toelichting.

 

Regels:

  • 1.

    Het maximum aantal zalen (4) in het zalencentrum wordt in de planregels in artikel 3.1.2 onder a toegevoegd;

  • 2.

    Het maximum aantal camperplaatsen (200) wordt in artikel 3.1.2 onder a aangepast naar maximaal 50 plaatsen.

 

Bijlagen bij de regels:

  • 1.

    Bijlage 5 Kaart Parkeerzones bij de toelichting van het bestemmingsplan wordt aangepast en wordt bijlage bij de regels;

  • 2.

    De kwaliteitsberekening in Bijlage 2 Landschappelijk inrichtingsplan bij de toelichting wordt conform de zienswijze van de provincie aangepast en toegevoegd aan de Bijlagen bij de regels;

  • 3.

    De bijlagen waar naar verwezen wordt in de voorwaardelijke bepalingen in artikel 12.2 van de planregels worden als bijlagen bij de regels toegevoegd.

 

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 4 juli 2024 tot 16 augustus 2024 ter inzage. Het plan met bijbehorende stukken is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0770.BPE30092-VAST. Heeft u vragen of wilt u stukken schriftelijk inzien? Stuur dan een e-mail met daarin duidelijk uw vraag naar ruimte@eersel.nl. De gemeente neemt dan contact met u op, maakt zo nodig een afspraak of zorgt dat stukken voor u beschikbaar komen.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het plan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor Buivensedreef 10, Eersel (E3 Strand).

Het plan maakt de bouw van een hotel, camperplaats, en uitbreiding van strandpaviljoen en omzetting daarvan in een zalencentrum mogelijk. De huidige mogelijkheid van een speelpaleis komt met het plan te vervallen. Andere zaken blijven ongewijzigd ten opzichte van de bestaande situatie.

 

Bent u het met het bestemmingsplan niet eens?

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van het besluit zetten. Ook legt u uit waarom u het niet mee eens bent met het bestemmingsplan. U kunt dit doen van 5 juli 2024 tot 17 augustus 2024.

Burgers hebben de mogelijkheid om dit alles ook digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl te doen. U moet dan wel over DigiD beschikken.

Wie kan er beroep instellen?

Als geen zienswijze is ingediend

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Als zienswijze is gediend

Bent u het met het plan niet eens en bent u belanghebbende of heeft u een zienswijze ingediend, dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voor-ziening vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw F. Verhagen, afdeling Leefomgeving, team Ruimtelijke Ontwikkeling, te bereiken via (0497) 531 300 of ruimte@eersel.nl.

Naar boven