Voornemen in gebruik geven tijdelijk schoolbijgebouw met diverse ruimten

 

De gemeente Veldhoven is van plan om:

een tijdelijk schoolbijgebouw met diverse ruimten (ongeveer 190 m2) en omliggende buitenruimte, totale oppervlakte ongeveer 239 m2, aan de Platanenlaan 26C, 5507 MD Veldhoven (kadastraal bekend als een gedeelte van gemeente Veldhoven sectie H nummers 1362 en 1363), opnieuw (ter aansluitende voortzetting van bestaand gebruik) in gebruik te geven voor een periode van twee jaar, aan het schoolbestuur: ”Stichting Zuiderbos”, uit Vught, ten behoeve van extra ruimten voor hun school, voor Speciaal Onderwijs en Speciaal Voortgezet Onderwijs, “Zuiderbos”, Platanenlaan 26B, 5507 MD Veldhoven.

 

De gemeente Veldhoven vindt dat bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat gemeld schoolbestuur als de enige serieuze gegadigde in aanmerking komt voor het voormelde gebruik.

De gemelde beoogde gebruiker heeft nl. deze extra ruimten al sinds 2020 in gebruik van de gemeente, vanwege een urgent capaciteitsprobleem. Hiermee wordt derhalve alsdan nog langer voldaan aan de wettelijke verplichting van de gemeente tot het verzorgen van onderwijshuisvesting (op grond van de WPO/WEC), uitgewerkt in haar Integraal HuisvestingsPlan van 5 december 2019, vastgesteld in de raad van 18 februari 2020.

Bovendien (voor zover nodig) dient dit schoolbijgebouw ter aanvulling op de naastgelegen school van de beoogd gebruiker voor Speciaal Onderwijs en Speciaal Voortgezet Onderwijs en zowel de gemeente als de beoogd gebruiker hebben daarvoor destijds investeringen gedaan.

De gemeente en de beoogde gebruiker wensen het gebruik door de beoogd gebruiker voort te zetten.

 

Bent u het niet eens met deze beoogde ingebruikgeving aan Stichting Zuiderbos? Dan kunt u binnen 20 kalenderdagen na datum van deze publicatie een kort geding procedure starten bij de rechtbank Oost-Brabant. Dit doet u door een dagvaarding uit te brengen aan het adres van de gemeente Veldhoven. Als u dit niet binnen deze 20 dagen doet, dan kunnen er geen aanspraken meer tegen de gemeente Veldhoven worden gemaakt over deze voorgenomen ingebruikgeving (vervaltermijn) en ziet de gemeente zich bevestigd in de opvatting dat deze ingebruikgeving aan gemelde beoogde enige serieuze gegadigde rechtmatig is.

 

Naar boven