Besluit van de teammanager van het team Ruimte, Economie en Duurzaamheid (RED) van de gemeente Zutphen houdende bepalingen over de wijziging van de maatregelenlijst behorende bij de Verordening ‘Toekomstbestendig Wonen Gelderland’ gemeente Zutphen 2023 (2e wijziging) (Besluit tot wijziging van de bijlage bij de Verordening ‘Toekomstbestendig Wonen Gelderland’ gemeente Zutphen 2023 (2e wijziging))

 

Ons kenmerk: 504832

 

 

De teammanager van het team Ruimte, Economie en Duurzaamheid (RED) van de gemeente Zutphen,

 

gelet op artikel 5, tweede lid van de Verordening ‘Toekomstbestendig Wonen Gelderland’ gemeente Zutphen 2023;

 

gelet op het besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen van 21 maart 2023 waarbij aan de teammanagers van team RED, team Vergunningen en Handhaving en team Administratie mandaat, volmacht, opdracht en machtiging is verleend voor de bevoegdheden, zoals neergelegd in de Verordening ‘Toekomstbestendig Wonen Gelderland’ gemeente Zutphen 2023;

 

b e s l u i t :

 

vast te stellen het:

 

Besluit van de teammanager van het team Ruimte, Economie en Duurzaamheid (RED) van de gemeente Zutphen houdende bepalingen over de wijziging van de Verordening ‘Toekomstbestendig Wonen Gelderland’ gemeente Zutphen 2023 (2e wijziging) (Besluit tot wijziging van de bijlage bij de Verordening ‘Toekomstbestendig Wonen Gelderland’ gemeente Zutphen 2023 (2e wijziging))

 

Artikel I Wijziging bijlage

De maatregelenlijst behorende bij de Verordening ‘Toekomstbestendig Wonen Gelderland’ gemeente Zutphen 2023 wordt als volgt gewijzigd:

A. Het onderdeel ‘Duurzaamheidsmaatregelen’ wordt gewijzigd als volgt:

Oude tekst

Nieuwe tekst

14. NulopdeMeter-woning. Hiervoor moet de woning een energieprestatiecertificaat (EPC) hebben gekregen van een gecertificeerde adviseur. Uit het certificaat moet blijken dat de energie die jaarlijks opgewekt en verbruikt wordt, gelijk of lager is dan nul (bij normaal gebruik). Er moet extra opwekking aanwezig zijn voor gebruikers gebonden energie van ten minste:

  • 3.150 kWh voor vrijstaande of half vrijstaande woningen;

  • 2.700 kWh voor tussenwoningen;

  • 1.780 kWh voor flats en appartementen.

 

14. NulopdeMeter-woning. Hiervoor moet de woning een certificaat Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG) hebben gekregen van een gecertificeerde adviseur.

29. Laadpaal voor elektrische auto (ChargeArm uitgezonderd).

29. Laadpaal voor elektrische voertuig(en) (laadarm uitgezonderd).

 

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de dag na de datum van bekendmaking.

 

Artikel III Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit tot wijziging van de bijlage bij de Verordening ‘Toekomstbestendig Wonen Gelderland’ gemeente Zutphen 2023 (2e wijziging).

 

 

Aldus besloten op 5 juni 2024.

namens burgemeester en wethouders van Zutphen,

teammanager van team Ruimte, Economie en Duurzaamheid,

Erik van der Laan

Naar boven