Ter inzagelegging ontwerpbesluiten vervangende omgevingsvergunningen en ontwerpen Verklaring Van Geen Bedenkingen (VVGB’s) Dorpsplein in Bergen (NH)

 

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (NH) geven op grond van artikel 3.31 derde lid, onder b, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van het feit dat vanaf maandag 1 juli 2024 de ontwerpen van de volgende besluiten gedurende 6 weken ter inzage liggen:

  • De ontwerp vervangende omgevingsvergunning en ontwerp-VVGB voor het afwijken van het bestemmingsplan voor het L-gebouw (20 appartementen, detailhandel en horeca in de plint en een parkeergarage) op het adres Plein (sectie C 2309) in Bergen (NH);

  • De ontwerp vervangende omgevingsvergunning en ontwerp-VVGB voor het afwijken van het bestemmingsplan voor het Pleingebouw (9 appartementen en horeca) op het adres Plein (sectie C 2018) in Bergen (NH);

  • Het ontwerpbesluit tot het onttrekken aan de openbaarheid (art. 9 lid 1 Wegenwet);

  • Het raadsbesluit d.d. 20 juni 2024 inzake het coördinatiebesluit, waarbij de vervangende omgevingsvergunningen voor het L- en Pleingebouw gecoördineerd in procedure worden gebracht met het besluit tot onttrekking aan de openbaarheid.

  •  

Het conform artikel 3.30 van de Wro coördineren van de voorbereiding en bekendmaking van de op aanvraag of ambtshalve te nemen besluiten voor de realisatie van toekomstige ontwikkelingen is mogelijk, nu de raad op 20 juni 2024 een coördinatiebesluit heeft genomen.

Waar en wanneer kunt u stukken inzien?

De ontwerpbesluiten zijn met ingang van 1 juli 2024 tot en met 12 augustus 2024 in te zien in het gemeentehuis van Bergen (NH), Jan Ligthartstraat 4, 1817 MR Alkmaar.

 

 

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar aanleiding van de ontwerpbesluiten schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij het college. Uw schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan het college van Bergen, Postbus 175, 1860 AD Bergen. Wij verzoeken u boven aan de brief te vermelden om welke vergunning of besluit het gaat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Team Plannen en Projecten van de gemeente Bergen (NH), tel. 072 – 888 00 00.

Bergen (NH), 28 juni 2024

Naar boven