Bestemmingsplan “Duinweg 36/36A Oostkapelle”, besluit hogere waarden Wet geluidhinder

 

Op grond van de Wet geluidhinder heeft het college van burgemeester en wethouders van Veere het voornemen om definitief hogere grenswaarden wegverkeerslawaai op te leggen. Dit is voor het ruimtelijk mogelijk maken van 1 woonblok en 11 appartementen via het bestemmingsplan “Duinweg 36/36a Oostkapelle” in Oostkapelle.

Uit een akoestisch onderzoek is gebleken dat het geluidsniveau op de gevels van enkele van de te realiseren woningen en appartementen boven de volgens de Wet geluidhinder toegestane geluidnorm van 48 dB komt te liggen. Het is in dit geval redelijkerwijs niet mogelijk om zodanige maatregelen te treffen dat wel binnen de geluidnormen wordt gebleven. In verband hiermee is het college van burgemeester en wethouders van Veere van plan om op grond van de Wet geluidhinder definitief hogere grenswaarden vast te stellen.

Ter inzage

Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 1 juli tot en met 12 augustus 2024 ter inzage bij de Centrale Publieksbalie, Traverse 1 in Domburg. Het bestemmingsplan voor het mogelijk maken van de woningen en appartementen ligt op een later moment ter inzage.

Bezwaar

Tijdens de termijn van ter inzage legging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een bezwaarschrift indienen tegen het besluit bij het college van burgemeester en wethouders van Veere.

Een schriftelijk bezwaarschrift moet u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Veere, Postbus 1000, 4357 ZV Domburg. Voor het indienen van een mondeling bezwaar kunt u een afspraak maken met Pascal Corbijn, tel. 0118 – 555 282.

 

Domburg, 11 juni 2024

Burgemeester en wethouders van Veere

Naar boven