Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Zilverackers, Kransackerdorp’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 2 juli 2024 het bestemmingsplan ‘Zilverackers, Kransackerdorp’ gewijzigd heeft vastgesteld. De wijziging heeft betrekking op de borging van de instandhouding van de verkeersknippen.

Wijziging van een eerder vastgesteld bestemmingsplan

Op 12 december 2023 is het bestemmingsplan ‘Zilverackers, Kransackerdorp’ vastgesteld. Dit bestemmingsplan voorziet in de verdere realisering van de woningbouwontwikkeling van 820 woningen in het Kransackerdorp. Het Kransackerdorp is gelegen in de uitbreidingslocatie Zilverackers. Het plangebied bevindt zich globaal ten westen van de Sondervick, ten oosten van de Zilverbaan en ten noorden van het Grote Kerkpad.

Tegen dit bestemmingsplan is beroep ingediend. Eén beroepsgrond is gericht op het niet geborgd zijn van de instandhouding van de verkeersknippen aan de Eindhovensebaan en de Roskam. Op basis van artikel 6:19 Algemene wet Bestuursrecht (Awb) is naar aanleiding hiervan op 2 juli 2024 het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De wijziging heeft betrekking op een aanpassing van het artikel dat de verkeersknippen regelt. In dit artikel is toegevoegd dat de verkeersknippen ook in stand moeten worden gehouden.

Bestemmingsplan ter inzage en beroepsmogelijkheid

Het bestemmingsplan ligt van donderdag 4 juli 2024 tot en met woensdag 14 augustus 2024 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Meiveld 1 in Veldhoven. Daarnaast is het plan te bekijken op https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/.

Gedurende genoemde termijn kan door een belanghebbende tegen de bij het nieuwe vaststellingsbesluit aangebrachte wijzigingen beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De ingediende beroepschriften tegen het vastgestelde bestemmingsplan van 12 december 2023 hebben van rechtswege mede betrekking op het besluit tot wijziging van dit bestemmingsplan, tenzij partijen daarbij onvoldoende belang hebben.

Op het besluit inzake de vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift moet worden aangegeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

U kunt uw beroepschrift binnen de genoemde termijn van terinzagelegging indienen bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage.

Als u beroep instelt kunt u ook een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het moet dan gaan om een spoedeisende situatie. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om een voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. De griffie van de Afdeling bestuursrechtspraak informeert u over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling.

Voor vragen of opmerkingen over de inhoud van dit artikel kunt u contact opnemen met de afdeling Regie en Ontwikkeling. Stuur een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl of bel telefoonnummer 14 040.

 

Naar boven