Wijziging nadere regels Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2023 gemeente Nieuwegein

Burgemeester en wethouders van Nieuwegein;

 

Gelet op artikel 22, 24, 25 en 34 van de Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2023 Gemeente Nieuwegein;

 

Besluit

 

Vast te stellen:

 

Wijziging nadere regels Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2023 gemeente Nieuwegein

Artikel I  

De nadere regels Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2023 gemeente Nieuwegein als volgt te wijzigen

 

A.

Artikel 22 Voorrang in verband met de aard van de woonruimte lid 3 te wijzigen in:

 

Lid 3 Woonruimte die wordt aangemerkt als doorschuifcomplex

Het complex Boerderij Bos, zijnde de woningen aan de Jeroen Boschhage, Gerard ter Borchhage/Simon de Vliegerhage.

 

B.

Artikel 24 Voorrang in verband met de prijs van woonruimte als volgt te wijzigen:

De woningcorporaties kunnen binnen de 15% vrije toewijzingsruimte voorrang geven aan middeninkomens. Deze voorrang wordt ingezet om de leefbaarheid in de Centrale As te verbeteren. In de Centrale As, het oostelijk deel van Batau Noord en Zuid, en het westelijk deel van Zuilenstein, een deel van Jutphaas Wijkersloot, Merwestein en Fokkesteeg, werken we samen via het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid aan leefbare en veerkrachtige wijken.

 

C.

Artikel 25 Voorrang in verband met economische of maatschappelijke binding als volgt te wijzigen:

 

Verzorgd wonen

Woningen die binnen het concept Verzorgd Wonen worden aangeboden worden bij voorrang aangeboden aan woningzoekenden met een maatschappelijke binding aan Nieuwegein.

We maken gebruik van deze voorrangsmogelijkheid om woningzoekenden die zorg behoeven en naar een beter geschikte woning binnen het concept Verzorgd Wonen willen verhuizen binnen hun bestaande sociale netwerk kunnen verhuizen, zodat o.a. bestaande mantelzorgrelaties kunnen blijven bestaan.

 

Irene/Margrietstraat

In het complex Irene/Margrietstraat komen woningen verzorgd wonen en reguliere seniorenwoningen. Bij de reguliere seniorenwoningen wordt bij de eerste toewijzing voorrang gegeven aan achtereenvolgens: woningzoekenden met een maatschappelijke binding aan de wijk Vreeswijk en woningzoekenden met een maatschappelijke binding aan Nieuwegein.

We maken gebruik van deze voorrangsmogelijkheid om senioren binnen hun bestaande sociale netwerk te kunnen laten verhuizen.

 

Aan de Zijdewende (Rembrandthage)

In het complex Aan de Zijdewende komen seniorenwoningen. Bij de eerste toewijzing van deze woningen wordt voorrang gegeven aan achtereenvolgens: woningzoekenden met een maatschappelijke binding aan de wijk Galecop en woningzoekenden met een maatschappelijke binding aan Nieuwegein. We maken gebruik van deze voorrangsmogelijkheid om senioren binnen hun bestaande sociale netwerk te kunnen laten verhuizen.

 

D.

In artikel 34 Urgentie op volkshuisvestelijke gronden onder a 100% Woonduur punt 4 ‘Verhuizen op basis van 100% woonduur kan alleen binnen de gemeente Nieuwegein’ verwijderen.

Artikel II  

Deze gewijzigde nadere regels Huisvestingsverordening regio Utrecht 2023 gemeente Nieuwegein treden in werking op 1 juli 2024.

Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwegein op 14 mei 2024.

Burgemeester en wethouders,

Ellie Liebregts

secretaris

Marijke van Beukering-Huijbregts

burgemeester

Naar boven