Anterieure overeenkomst Grotestraat 13 en Kerkstraat 3-5 Cuijk

Zakelijke weergave van de inhoud van de anterieure overeenkomst.

Op 17 juni 2024 heeft de gemeente Land van Cuijk een anterieure exploitatie- en realisatieovereenkomst gesloten met de eigenaar van de percelen kadastraal bekend als Cuijk sectie C nummers 1964 en 5995.

In de overeenkomst zijn afspraken tussen de gemeente en de exploitant vastgelegd aangaande de realisatie van het bouwplan op de locatie Grotestraat 13 en Kerkstraat 3-5 te Cuijk, welk bouwplan de realisatie van een hotel met maximaal 10 kamers (zijde Grotestraat) en 6 appartementen (zijde Kerkstraat) betreft.

Het doel van de overeenkomst is gericht op het vastleggen van de wijze waarop en de voorwaarden waaronder de verdere planontwikkeling en realisatie van het bouwplan op het hierboven genoemde kadastrale perceel dient plaats te vinden.

Het bouw- en woonrijp maken zal voor rekening en risico van de exploitant worden uitgevoerd.

De exploitant is tevens verplicht de door de gemeente in verband met de grondexploitatie voor alle in het projectgebied begrepen gronden gemaakte kosten te vergoeden. Om die reden zijn de gemeente en de exploitant van mening dat de kosten in verband met de grondexploitatie anderszins verzekerd zijn, als bedoeld in art. 6.13 Wro/ art. 13.13 en 13.18 Ow, om welke reden de gemeente en de exploitant van mening zijn dat er geen exploitatieplan opgesteld behoeft te worden.

Naar boven