Vastgesteld bestemmingsplan Hinderdam 2

Burgemeester en wethouders van Wijdemeren maken bekend dat de gemeenteraad op 18 april 2024, overeenkomstig artikel 3.1 van de Wet op de ruimtelijke ordening (Wro), het bestemmingsplan ‘Hinderdam 2’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is op grond van de van artikelen 1.2.1 t/m 1.2.5 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) voor een periode van zes weken ter inzage gelegen. Op het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het woonperceel aan de Hinderdam 2, gelegen in Nederhorst den Berg. Ter plaatse van het woonperceel bevindt zich een karakteristieke woonboerderij met zomerhuis. Initiatiefnemer is voornemens de karakteristieke woonboerderij met zomerhuis te splitsen in twee zelfstandige woonhuizen. Daarnaast wil de initiatiefnemer op het perceel de landschapsontsierende bebouwing verwijderen zodat de ruimtelijke kwaliteit ter plaatse wordt versterkt. De gewenste ontwikkeling is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan waarin slechts één woning op het perceel is toegestaan. Voor overeenstemming met het bestemmingsplan is een bestemmingsplanherziening noodzakelijk. Met het voorliggend bestemmingsplan wordt er voorzien in de gewenste ontwikkeling.

Inzien

Het besluit wordt met ingang van 27 juni 2024 ter inzage gelegd. De besluiten en de bijbehorende stukken van het bestemmingsplan (verbeelding, regels en toelichting met bijlagen), kunt u vinden op omgevingswet.overheid.nl, via ‘regels op de kaart’ U kunt dan zoeken op het adres “Hinderdam 2”. Eventueel kunt u een afspraak maken voor het inzien van de stukken op het gemeentehuis.

Beroep

Binnen de zes weken waarin de stukken ter inzage liggen, kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal via digitaalloket.raadvanstate.nl. Digitaal beroep instellen is alleen mogelijk voor burgers. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is het betalen van griffierecht verplicht.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Loosdrecht 27 juni 2024,

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wijdemeren

Naar boven