Aankondiging wijziging omgevingsplan

Aanhef

De Gemeente Eindhoven bereidt een wijziging voor van het "Omgevingsplan gemeente Eindhoven". 

Hierbij geven wij kennis van deze voorgenomen wijziging, op grond van artikel 16.29 Omgevingswet en artikel 10.2 Omgevingsbesluit.

Voorgenomen wijziging

In deze wijziging worden voormalige rijksregels (bruidsschatregels) en de regels uit het bestemmingsplan Woensel-Noord overgezet naar het omgevingsplan. 

De regels wijzigen niet, de overgang is beleidsneutraal. 

Daarom is er een beperkte vorm van participatie mogelijk, in de vorm van informeren (mee-weten).

Dat betekent dat inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en bestuursorganen in september 2024 door middel van een publicatie op de website van de gemeente Eindhoven worden geïnformeerd over de voorgenomen wijziging, voordat deze in procedure wordt gebracht. Zij kunnen hierover vragen stellen.

Opgehaalde belangen die inzichtelijk worden tijdens het participatietraject, worden aangeboden aan de gemeenteraad bij de besluitvorming over de wijziging van het omgevingsplan.

Uitleg kennisgeving

Dit is uitsluitend een kennisgeving van het voornemen om een wijziging van het omgevingsplan voor te bereiden. In dit stadium van de procedure liggen geen stukken ter inzage en is er geen gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen of advies. In een later stadium zal het ontwerp van de wijziging van het omgevingsplan ter inzage worden gelegd.

Op dat moment wordt de gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen geboden. Zodra die procedure start zal een nieuwe publicatie plaatsvinden.

Naar boven