Gemeente Zoetermeer – Aankondiging verhuur van een sportaccommodatie gelegen aan de Buytenparklaan 8 te Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer heeft besloten tot verhuur over te gaan van een sportaccommodatie gelegen aan de Buytenparklaan 8 te Zoetermeer met een grootte van circa 115 m², kadastraal bekend als Gemeente Zoetermeer, sectie C, nummer 6666 ter grootte van 145 m².

Verhuurvoorwaarden

Afmetingen accommodatie

De sportaccommodatie bestaat uit een instructieruimte van circa 66,5 m², een pantry van circa 12 m², een berging van circa 24,7 m² en overige ruimten van circa 11 m².

Het sportveld maakt geen onderdeel uit van het gehuurde en kan per uur worden geboekt.

Bestemming

De sportaccommodatie is bestemd om te worden gebruikt als sportvoorziening, te weten voor sportvoorzieningen tot en met categorie 3.1 van de in het bestemmingsplan opgenomen bijlagen, sportterreinen en gebouwen ten behoeve van sportieve doeleinden met de daarbij behorende voorzieningen, waaronder een kantine en tevens hondendressuurterrein.

Prijs

De huurprijs van de sportaccommodatie is € 9.000,- per jaar, exclusief btw, exclusief gas/water/elektra. De indexering vindt jaarlijks plaats op basis van de CPI september. Voor de sportaccommodatie dient een waarborgsom afgegeven te worden ter hoogte van 3 maanden huur. Er is een eenmalige overnameprijs van de inventaris van € 500,-.

Looptijd overeenkomst

De sportaccommodatie wordt te huur aangeboden voor een periode van 5 jaar met aansluitend de mogelijkheid om de sportaccommodatie nogmaals 5 jaar te huren. De opzegtermijn voor de sportaccommodatie is 12 maanden.

Profiel huurder

De gemeente is op zoek naar een huurder met het volgende profiel:

  • -

    Een huurder die de sportaccommodatie gaat gebruiken in lijn met de omschreven bestemming;

  • -

    De huurder bezorgd met het beoogd gebruik geen overlast voor gebruikers van het sportveld;

  • -

    De voorkeur gaat uit naar een huurder die sportieve activiteiten aanbiedt en bij voorkeur met lokale maatschappelijke impact.

Voor alle huurders geldt dat de solvabiliteit zal worden getoetst en de bibob-toets tot de mogelijkheden behoort.

Bezichtiging

Gelegenheid tot bezichtiging op dinsdag 9 juli 2024 09:30 uur - 10:30 uur.

Procedure

Vanaf 27 juni 2024 staat de sportaccommodatie tenminste vier weken te huur aangeboden op de website van de gemeente: https://www.zoetermeer.nl/verkoop-of-verhuur-vastgoed-gemeente en in het Gemeenteblad. Selectie van een huurder vindt pas plaats na afloop van deze termijn.

Geïnteresseerden voor de huur van de sportaccommodatie kunnen zich tot en met 24 juli 2024 uitsluitend melden bij de gemeente via het mailadres: vastgoedtransacties@zoetermeer.nl De selectie van de huurder vindt plaats door middel van loting in de week van 19 augustus t/m 23 augustus 2024. De loting onder de inschrijvers wordt georganiseerd door een notaris. Uiterlijk op 29 augustus 2024 zullen de inschrijvers schriftelijk, per e-mail op de hoogte worden gesteld van de uitslag van de loting.

 Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Naar boven