Kennisgeving voornemen wijziging omgevingsplan gemeente Drechterland

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Drechterland heeft het voornemen om het ‘omgevingsplan gemeente Drechterland’ te wijzigen.

 

Voorgenomen wijziging

De voorgenomen wijziging van het ‘omgevingsplan gemeente Drechterland’ betreft een wijziging voor een gebied in Hoogkarspel. Het plangebied omvat het centrum van Hoogkarspel en woongebieden.

 

Participatie

Uitgangspunt van de wijziging is een beleidsneutraal omgevingsplan. Dat betekent dat er geen afwegingen worden gemaakt ten aanzien van bestaand beleid en of nu al geldende regels. De focus ligt op het passend maken van de huidige regels in het omgevingsplan, waarbij veranderingen in het plan van tekstuele aard zullen zijn. Er wordt daarom gedurende de voorbereiding van het plan geen intensief participatietraject doorlopen.

 

Vervolg

Deze publicatie is een kennisgeving als bedoeld in artikel 16.29 Omgevingswet. Op dit moment liggen er nog geen stukken ter inzage en is het niet mogelijk om op de wijziging te reageren. In een later stadium zal het ontwerp van de wijziging ter inzage worden gelegd. Op dat moment wordt de gelegenheid geboden de stukken in te zien en om een zienswijze in te dienen. Dit wordt afzonderlijk bekend gemaakt op www.officielebekendmakingen.nl

 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een medewerker van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling, telefoonnummer: 0228-352352 of via www.drechterland.nl

 

Naar boven