Kennisgeving terinzagelegging ontwerp Actieplan geluid - gemeente Huizen

Bekendmaking voornemen vaststellen Actieplan geluid 2024-2029 - gemeente Huizen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij van plan zijn om het Actieplan geluid - gemeente Huizen (hierna: actieplan geluid) vast te stellen. Voorafgaand aan de vaststelling wordt het ontwerp actieplan geluid, gedurende 6 weken, ter inzage gelegd voor zienwijzen.

In het kader van Europese regelgeving en de Omgevingswet is de gemeente Huizen verplicht om, elke 5 jaar, een actieplan geluid op te stellen.

Het doel van het actieplan geluid is:

  • het omgevingslawaai zo nodig te voorkomen en te beperken waar het schadelijke effecten kan hebben voor de gezondheid van de mens;

  • het handhaven van de milieukwaliteit van het omgevingslawaai als deze goed is.

In het actieplan geluid wordt het ambitieniveau uit het vorige actieplan geluid 2018-2023 voortgezet. Dat doen we beleidsneutraal, dat betekent dat er geen nieuw beleid is voorgesteld.

In het actieplan geluid is een zogenaamde 'plandrempel' opgenomen voor de geluidbelasting (wegverkeer) op geluidgevoelige gebouwen (zoals woningen, onderwijs- en zorggebouwen). De plandrempel geeft aan vanaf welke geluidbelasting geluidmaatregelen worden overwogen. De plandrempel treedt niet in de plaats van de wettelijke grenswaarden.

Vergeleken met andere stedelijke gebieden in Nederland, is de geluidsituatie in onze gemeente relatief goed. Er zijn geen woningen met een geluidbelasting boven de plandrempel. Er is momenteel geen aanleiding om geluidmaatregelen te nemen om te voldoen aan de plandrempel.

Inzien

Het ontwerp Actieplan geluid ligt gedurende zes weken voor iedereen ter inzage, van dinsdag 25 juni 2024 tot en met maandag 5 augustus 2024:

  • Op de landelijke website https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/. Via de button ''Regels op de kaart' komt u bij een kaart van Nederland. Zoom in op de kaart en klik op gemeente Huizen. Vink bij 'Bekijk' het vakje aan voor 'Andere documenten'. Klik op het document 'Actieplan geluid - gemeente Huizen;

  • Op de gemeentelijke website www.huizen.nl (zoekterm Actieplan geluid);

  • Op de landelijke website https://officielebekendmakingen.nl/gmb-2024-273781.html;

  • U kunt het Actieplan geluid ook inzien op het gemeentehuis, Graaf Wichman 10, 1276 KB Huizen. U kunt daarvoor een afspraak maken door te bellen met telefoonnummer 14035. U vermeldt dat u een afspraak wil maken met het team Omgeving van de afdeling Beleid om het Actieplan Geluid in te zien.

Reageren

Voorafgaand aan de vaststelling van het actieplan geluid wordt een ontwerp van het actieplan ter inzage gelegd voor zienwijzen. De terinzagelegging duurt 6 weken, vanaf dinsdag 25 juni 2024 tot en met maandag 5 augustus 2024. Tijdens deze termijn kan iedereen een zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

  • Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd naar het college van B&W gemeente Huizen, t.a.v. afdeling Omgeving (team Beleid), Postbus 10, 1270 AA Huizen, onder vermelding van 'zienswijze actieplan geluid'.

  • U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen door een mail met uw reactie te richten aan het college van B&W gemeente Huizen en deze te mailen naar gemeente@huizen.nl. Vermeld daarbij 'zienswijze actieplan geluid'.

  • Voor het indienen van een mondelinge zienswijze op het actieplan geluid, kunt u bellen met telefoonnummer 14035. U vermeldt dat u een afspraak wil maken met het team Beleid van de afdeling Omgeving om een mondelinge zienswijze in te dienen op het actieplan geluid.

Uw zienswijzen worden meegewogen bij de verdere besluitvorming.

Naar boven