Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Velp, Mariëndaal

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat de gemeenteraad op 13 juni 2024 het bestemmingsplan ‘Velp, Mariëndaal’ met het bijbehorend beeldkwaliteitsplan gewijzigd heeft vastgesteld. Voor een overzicht van de ambtshalve wijzigingen wordt verwezen naar de Nota van zienswijzen en wijzigingen die als bijlage bij het raadsbesluit tot vaststelling is opgenomen. Er is geen exploitatieplan vastgesteld, omdat voor het verhaal van de kosten een anterieure overeenkomst is afgesloten.

Waar ligt het plangebied?

Het plangebied ligt aan de westzijde van de kern Velp, ten zuiden van de Kastanjelaan en ten noorden van de Beukenlaan en is kadastraal bekend als Grave, sectie K, nummer 841.

Wat is de inhoud van het plan?

Het voornemen is om in het plangebied 70 woningen te gaan realiseren met de daarbij bijbehorende straten, parkeer- en groenvoorzieningen. Daartoe moet de bestemming worden gewijzigd in wonen.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

U kunt het vastgesteld bestemmingsplan en de bijbehorende stukken gedurende zes weken inzien vanaf woensdag 26 juni tot en met dinsdag 6 augustus 2024. De stukken zijn in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op Regels op de kaart - Omgevingsloket (overheid.nl). U kunt daarbij zoeken de plannaam Velp, Mariëndaal of op het plannummer NL.IMRO.1982.BPVeMariendaal-VA01. Het bestemmingsplan is tijdens openingstijden ook in te zien op het Gemeentehuis, Louis Jansenplein 1, in Cuijk. Als u het bestemmingsplan in wilt zien, dan kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 0485-854000 of via email ro@landvancuijk.nl.

Crisis- en herstelwet

Dit bestemmingsplan maakt de bouw van meer dan 11 woningen planologisch mogelijk. Als gevolg daarvan is Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Voor een beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State gelden bijzondere procedurele bepalingen. Zo dienen alle beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd. Verder moet in het beroepschrift worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

  • degene die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht of die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • een ieder tegen de wijzigingen;

  • belanghebbenden.

Hoe verloopt de procedure verder?

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningen rechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Aan zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven