Besluit van de gemeentesecretaris van de gemeente Amsterdam tot wijziging van het Algemeen mandaatbesluit Amsterdam in verband met de oprichting van de directie Maatschappelijke Voorzieningen en enkele technische correcties (Tweede wijzigingsbesluit Algemeen mandaatbesluit Amsterdam)

De gemeentesecretaris van Amsterdam,

 

gelet op artikel 9 van het Algemeen mandaatbesluit Amsterdam,

 

besluit:

Artikel I  

Het Algemeen mandaatbesluit Amsterdam als volgt te wijzigen:

 

A

 

In Bijlage 2: Ondermandaatverlening van de gemeentesecretaris aan de stedelijk directeuren,

Hoofdstuk 0 Algemene bevoegdheden, Paragraaf 1, randnummer 1 wordt “randnummers 2 en 3” vervangen door “randnummers 2 tot en met 5”.

 

B

 

Bijlage 2: Ondermandaatverlening van de gemeentesecretaris aan de stedelijk directeuren, Hoofdstuk 2 Cluster Gebiedsgericht Werken en Stadsbeheer, Paragraaf 1 Stadswerken wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    In onderdeel 5, onder b. wordt “(artikel 2.5 Marktverordening” vervangen door “in de zin van artikel 2.5 van de Verordening staan- en ligplaatsen buiten de markt en venten”.

  • 2.

    In onderdeel 5, onder a en c tot en met i wordt “Marktverordening” telkens vervangen door “Verordening staan- en ligplaatsen buiten de markt en venten”.

C

 

Bijlage 2: Ondermandaatverlening van de gemeentesecretaris aan de stedelijk directeuren, Hoofdstuk 5 Cluster Sociaal, Paragraaf 3 Onderwijs, Jeugd en Zorg wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    Onderdeel 1. h. vervalt onder vernummering van onderdelen 1. i. en 1. j. tot 1. h. en 1. i.

  • 2.

    De onderdelen 3 en 28 vervallen onder vernummering van onderdelen 4 tot en met 27 tot 3 tot en met 26 en onderdelen 29 en 30 tot 27 en 28.

D

 

In Bijlage 2: Ondermandaatverlening van de gemeentesecretaris aan de stedelijk directeuren, Hoofdstuk 5 Cluster Sociaal wordt na Paragraaf 3 Onderwijs, Jeugd en Zorg onder vernummering van de paragrafen 4 tot en met 7 tot 5 tot en met 8 een paragraaf ingevoegd, luidende:

 

Paragraaf 4 Maatschappelijke Voorzieningen

  • 1.

    Het nemen van besluiten over subsidies op grond van de Subsidieregeling Amsterdamse Impuls Schoolpleinen.

  • 2.

    Het nemen van besluiten op grond van de Verordening huisvestingsvoorzieningen onderwijs Amsterdam 2020 met uitzondering van artikel 2.5 eerste lid aangaande de vaststelling van het Onderwijshuisvestingsprogramma.

  • 3.

    Het buiten rechte vertegenwoordigen van de gemeente bij het aangaan van privaatrechtelijke rechtshandelingen met de mogelijkheid (onder)gevolmachtigden aan te wijzen en met recht van substitutie ten behoeve van notarissen en medewerkers van het kantoor van de behandelend notaris in de zin van artikel 171, eerste lid, van de Gemeentewet.

E

 

In Bijlage 4: Ondermandaatverlening van de stedelijke directeuren aan directeuren van het eigen cluster, Hoofdstuk 4 Cluster Ruimte en Economie, onderdeel 11 wordt na “genoemd” ingevoegd “in artikel 3, eerste lid van dit besluit alsmede”.

 

F

 

Bijlage 4: Ondermandaatverlening van de stedelijke directeuren aan directeuren van het eigen cluster, Hoofdstuk 5 Cluster Sociaal wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    Onder vernummering van onderdelen 4 tot en met 7 tot 5 tot en met 8 wordt na onderdeel 3 een onderdeel ingevoegd, luidende:

    • 4.

      de directeur Maatschappelijke Voorzieningen voor de bevoegdheden genoemd in bijlage 2, hoofdstuk 5, paragraaf 4, van dit mandaatbesluit.

  • 2.

    In onderdeel 5 (nieuw) wordt “paragraaf 4” vervangen door “paragraaf 5”.

  • 3.

    In onderdeel 6 (nieuw) wordt “paragraaf 5” vervangen door “paragraaf 6”.

  • 4.

    In onderdeel 7 (nieuw) wordt “paragraaf 6” vervangen door “paragraaf 7”.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking en werkt terug tot 21 december 2023.

Artikel III  

Dit besluit wordt aangehaald als: Tweede wijzigingsbesluit Algemeen mandaatbesluit Amsterdam.

Aldus vastgesteld door de gemeentesecretaris op 21 december 2023.

De gemeentesecretaris

Peter Teesink

Aldus vastgesteld door de stedelijk directeur van het cluster Bedrijfsvoering op 21 december 2023

Stedelijk directeur cluster Bedrijfsvoering

Peter Teesink (waarnemend)

Aldus vastgesteld door de stedelijk directeur van het cluster Digitalisering, Innovatie en Informatie op 21 december 2023

Stedelijk directeur cluster Digitalisering, Innovatie en Informatie

Mark Crooijmans

Aldus vastgesteld door de stedelijk directeur van het cluster Gebiedsgericht Werken en Stadsbeheer op 21 december 2023

Stedelijk directeur cluster Gebiedsgericht Werken en Stadsbeheer

Sjoukje Alta

Aldus vastgesteld door de stedelijk directeur van het cluster Ruimte en Economie op 21 december 2023

Stedelijk directeur cluster Ruimte en Economie

Thea de Vries

Aldus vastgesteld door de stedelijk directeur van het cluster Sociaal op 21 december 2023

Stedelijk directeur cluster Sociaal

Duco Stuurman

Toelichting

Algemeen deel

Het Algemeen Mandaatbesluit Amsterdam bevat de bevoegdheden die door het college en de burgemeester aan de gemeentesecretaris zijn gemandateerd en bevoegdheden die zijn ondergemandateerd aan de stedelijk directeuren en directeuren. Vanwege de oprichting van een nieuwe directie Maatschappelijke Voorzieningen in het Cluster Sociaal is het noodzakelijk om Bijlage 2, hoofdstuk 5 en Bijlage 4, hoofdstuk 5 van het besluit daarop aan te passen. De directie Maatschappelijke Voorzieningen was een afdeling van de directie Onderwijs, Jeugd en Zorg (OJZ). De bestaande bevoegdheden van de directeur OJZ die op het werkterrein van deze afdeling vallen zijn dus onveranderd overgeheveld naar de nieuwe directeur Maatschappelijke Voorzieningen door middel van een nieuwe ondermandatering van de gemeentesecretaris aan de stedelijk directeur Sociaal en van de stedelijk directeur Sociaal aan de directeur Maatschappelijke Voorzieningen. Omdat het hier gaat om bestaande bevoegdheden is geen artikelsgewijze toelichting voor de onderdelen B tot en met D van Artikel I opgenomen.

Van de gelegenheid van deze wijziging is tevens gebruik gemaakt om een aantal gebreken in het Algemeen mandaatbesluit te herstellen. Het gaat daarbij om juridisch-technische reparaties, zoals het herstel van verschrijvingen, kennelijke omissies en fouten.

 

Artikelsgewijze toelichting

 

Artikel I

 

A (Bijlage 2, Hoofdstuk 1, paragraaf 1)

 

In het Bevoegdhedenbesluit ambtelijke organisatie Amsterdam was de bevoegdheid van het college om de gemeente binnen en buiten rechte te vertegenwoordigen ter uitvoering van een gegeven mandaat en de bevoegdheid tot ondertekening van stukken die van het college uitgaan ondergemandateerd aan de directeuren. Het uitgangspunt van het Algemeen mandaatbesluit was dat, kort gezegd, dezelfde bevoegdheden gemandateerd zouden worden, alleen dat de route waarlangs dit gebeurt eerst via de gemeentesecretaris loopt. Middels deze wijziging wordt deze kennelijke omissie hersteld, voor zover al niet op andere plekken in het Algemeen mandaatbesluit deze bevoegdheden zijn verleend.

 

E (Bijlage 4, Hoofdstuk 4, onderdeel 11)

 

Hiermee wordt een kennelijke omissie gecorrigeerd. Deze passage stond wel in het laatste onderdeel van elk ander hoofdstuk van deze bijlage. Het was de bedoeling dat dit ook bij hoofdstuk 4 zou staan. Dat wordt hiermee hersteld.

Naar boven