Kennisgeving terinzagelegging ontwerp Omgevingsvisie en ontwerp Omgevingseffectrapport

Aanhef

Het college van burgemeester en wethouders van Gemeente Eindhoven maken bekend dat zij in hun vergadering van 11 juni 2024 hebben besloten om het ontwerp van de  "Omgevingsvisie Eindhoven " en het ontwerp van het Omgevingseffectrapport vrijgeven voor terinzagelegging .

Ontwerp wijziging omgevingsplan

Het ontwerp voor het wijzigen van de "Omgevingsvisie Eindhoven " betreft:

Een omgevingsvisie voor Eindhoven 

Eindhoven is in trek. De regio trekt mensen uit binnen- en buitenland die hier graag komen wonen en werken. Tot 2040 komen er in Eindhoven 40.000 woningen en 36.000 arbeidsplaatsen bij. Deze omgevingsvisie beschrijft hoe we omgaan met deze groei en hoe we onze ambities voor de toekomst verwezenlijken.

Een stad die groeit heeft ruimte nodig voor woningen, voorzieningen, groen, vervoer, klimaatmaatregelen en de energietransitie. Deze ruimte is beperkt. Dit vraagt om scherpe keuzes, slim ruimtegebruik en een goede organisatie van de stad. In de omgevingsvisie beschrijven we de ambitie voor Eindhoven in 2040, de opgaven die we hebben om de ambitie te bereiken en de strategische keuzes die we moeten maken om de ambitie te verwezenlijken.

In 2040 is Eindhoven, binnen haar stadsgrenzen, gegroeid naar een compacte, gezonde, groene stad met een wereldse uitstraling. Het is plezierig om er te wonen, met veel groen, goede voorzieningen en prettige wijken. De stad is slim ingedeeld, met verdichting rondom (H)OV-knooppunten en omgeven door parken en groene ruimtes voor ontmoeting, beweging en ontspanning. Ondanks de verdichting voelt de stad aan[1]genaam en natuurlijk aan. Eindhoven heeft zich ontwikkelt naar een slimme, gezonde duurzame stad voor iedereen. Stevig verbonden met de Brainportregio en de verdere omgeving. Dit gewenste beeld voor 2040 kunnen we alleen bereiken door middel van een goede balans tussen groei, welzijn en ecologie. Dit vertaalt zich in een integrale ambitie.

Bij het ontwerp van de Omgevingsvisie is een ontwerp Omgevingseffectrapport opgesteld, deze geeft aan wat de effecten van de ambities en opgaven zijn op de leefbaarheid van de stad. Daarnaast staat in dit rapport welke maatregelen we kunnen nemen om een goede balans tussen groei, welzijn en ecologie te houden nu en in de toekomst. 

Terinzagelegging

Het ontwerp van de Omgevingsvisie en het ontwerp van het Omgevingseffectrapport met de daarbij behorende stukken, liggen met ingang van 24‑06‑2024 gedurende een termijn van acht weken, tot en met 18‑08‑2024 ter inzage:

  • Papieren versie bij het Stadhuisplein 1a te Gemeente Eindhoven. U kunt online een afspraak maken op www.eindhoven.nl of bellen met 14040 om de stukken te komen inzien.

  • De Omgevingsvisie digitaal op https://www.officielebekendmakingen.nl 

  • De Omgevingsvisie is digitaal raadpleegbaar bij Regels op de kaart waar u de inhoud van de Omgevingsvisie kunt raadplegen. Ga naar 'Plekinfo' en klik in de kaart om informatie te vinden. Bij 'Inhoud' kunt u het hele document raadplegen waarbij door te klikken op de groene labels kenmerken worden getoond in de kaart. 

  • Meer informatie over het ontwerp van de omgevingsvisie op Omgevingsvisie | Gemeente Eindhoven, waar u ook het ontwerp Omgevingseffectrapport kunt vinden.

Voor de exacte inhoud van de stukken verwijzen wij u naar de locaties waar u de stukken kunt inzien.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerp van de Omgevingsvisie en/of het ontwerp van het Omgevingseffectrapport naar voren brengen bij de college van burgemeester en wethouders van Gemeente Eindhoven

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd naar:

Gemeente Eindhoven

t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening 

Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze ten aanzien van het ontwerp van de Omgevingsvisie of het ontwerp van het Omgevingseffectrapport, kunt u tot uiterlijk 12 augustus een afspraak inplannen door een e-mail te sturen naar omgevingswet@eindhoven.nl

Gegevensbescherming

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing.

Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de Gemeente Eindhoven.

Ondertekening

Het college van burgemeester en wethouders van Gemeente Eindhoven

Naar boven