Kennisgeving voornemen tot afwijken Omgevingsplan gemeente Deventer t.b.v. de uitbreiding parkeerplaats De Worp

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij van plan zijn om af te wijken van de regels van het Omgevingsplan. Hiervoor wordt de aanvraag van een BOPA-omgevingsvergunning voorbereid. De planlocatie betreft de parkeerplaats ‘De Worp’ aan de Twelloseweg in de gemeente Deventer. Voor meer informatie over de BOPA-procedure zie www.iplo.nl

 

Aanleiding

Het autoluw maken van de oude monumentale binnenstad van Deventer is inmiddels ingezet beleid. Dit om het verblijfsklimaat in het centrum te verbeteren. Bij herinrichtingen van de openbare ruimte komen er minder parkeerplaatsen terug. De parkeerplaatsen die nog in stand blijven zijn bedoeld voor vergunninghouders en/of kortparkeerders (betaald). De benodigde parkeercapaciteit moet worden gevonden in de periferie van de binnenstad (op loopafstand).

Zo is de Melksterweide fase 1 (Parkeerterrein de Worp) in 2019 aangelegd om het verdwijnen van de parkeercapaciteit op de Grote Kerkhof en Stromarkt op te vangen. De afname van parkeercapaciteit bij de herinrichting van de Nieuwe Markt (voorzien in 2024/2025) wordt gecompenseerd met de uitbreiding van Melksterweide fase 2.

 

Bestuursakkoord 2022-2026:

“We willen het gratis parkeren op de Melksterweide (De Worp) behouden en hebben het plan om de capaciteit daar met 80 parkeerplaatsen uit te breiden op al eerder gecreëerde ruimte.”

 

Plan

De huidige onverharde parkeerstrook mag enkel bij evenementen worden gebruikt. Het plan betreft om deze strook als permanente parkeerplaats te gaan gebruiken. Hiervoor is het noodzakelijk om een omgevingsvergunning-BOPA aan te vragen, omdat het Omgevingsplan dit niet toestaat.

 

Locatie

De planlocatie betreft de parkeerplaats ‘De Worp’ aan de Twelloseweg.

 

Participatie

De uitbreiding van de parkeerplaats aan de Worp kent drie belanghebbenden. Dit zijn de direct aanwonenden op de Bolwerksweg én Stichting WIJD. Met hen worden nadere gesprekken gevoerd voordat de vergunning wordt aangevraagd.

 

Procedure

Deze publicatie moet worden opgevat als de kennisgeving als bedoeld in artikel 16.29 van de Omgevingswet.

U kunt op een later moment een reactie geven op het ontwerpbesluit (omgevingsvergunning-BOPA). Op dit moment wordt de vergunningaanvraag voorbereid. U wordt later via een publicatie in het Gemeenteblad geïnformeerd wanneer het ontwerpbesluit (omgevingsvergunning-BOPA) ter inzage wordt gelegd en hoe u hierop kan reageren. U kunt nu nog niet reageren.

 

Meer weten?

Binnenkort is er een aparte pagina op de gemeentewebsite “Uitbreiding De Worp”. Daar treft u alle informatie aan over dit project. Voor informatie over het project kunt u contact opnemen met de heer C. van der Ree, van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, telefoon 14 0570.

 

 

Naar boven