Uitgifte van een perceel grond door de gemeente Lelystad nabij het Kofschip te Lelystad

 

De gemeente Lelystad heeft het voornemen om een perceel grond gelegen nabij het Kofschip te Lelystad, kadastraal bekend gemeente Lelystad, sectie M nummer 9461 (ged.) ter grootte van ongeveer 164 m² te verhuren aan en een huurafhankelijk opstalrecht te vestigen ten behoeve van een vereniging hierna te noemen: de Vereniging.

 

Met het sluiten van een huur- en opstalovereenkomst voor deze grond met daarop een inmiddels gerealiseerd verenigingsgebouw wordt uitvoering gegeven aan het vastleggen van deze feitelijke situatie.

 

Naar het oordeel van de gemeente Lelystad is de Vereniging de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor het sluiten van deze huurovereenkomst, dit om de navolgende redenen:

 

  • 1.

    Het perceel met daarop het reeds gerealiseerde verenigingsgebouw is al langere tijd in gebruik door de Vereniging; en

  • 2.

    Deze bestaande feitelijke situatie wordt hiermee op juridisch wijze bestendigd.

     

Uit de hiervoor genoemde argumenten, in onderlinge samenhang bezien, vloeit voort dat de gemeente van oordeel is dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria, slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor het sluiten van deze huur- en opstalovereenkomst met de gemeente Lelystad. Bij de beoordeling van de criteria komt de gemeente een zekere beleidsvrijheid toe.

 

Vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met het voornemen de hiervoor genoemde grond nabij het Kofschip te Lelystad aan de Vereniging te verhuren en een daarvan afhankelijk opstalrecht te vestigen én u eveneens in aanmerking meent te komen voor het voornoemde perceel grond omdat u aan de gestelde criteria voldoet, dan dient u binnen een termijn van 20 kalenderdagen na dagtekening van deze publicatie, een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Midden- Nederland, locatie Lelystad. Indien u een kort geding aanspant, verzoeken wij u ons dit binnen voornoemde termijn van 20 kalenderdagen schriftelijk mede te delen, bij voorkeur door het per e-mail opsturen van de conceptdagvaarding naar s.akhtar@lelystad.nl o.v.v. “bezwaar verhuur grond nabij het Kofschip”.

 

Deze termijn is een vervaltermijn. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht u tegen het aangaan en uitvoeren van de huur- en opstalovereenkomst te verzetten en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente en beoogd huurder/opstaller zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn(en) alsnog tegen het voornemen resp. het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

 

Indien de gemeente Lelystad geen bezwaren ontvangt tegen de voorgenomen uitgifte van het voornoemde perceel grond binnen de hiervoor gestelde termijn, dan zal de gemeente Lelystad tot verhuur en vestiging van opstalrecht overgaan.

 

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de vastgoedjurist, mevrouw S. Akhtar

Naar boven