Rectificatie op publicatie verklaring van geen bedenkingen en omgevingsvergunning ‘Prins Bernhardlaan 2 – Souburgh’ van 6 juni 2024

Per abuis is er bij het digitaal publiceren van de verklaring van geen bedenkingen en de omgevingsvergunning voor ‘Prins Bernhardlaan 2 - Souburgh’ met IMRO-nummer nl-imro-0627-bpprinsbhl2-0401 een fout ontstaan. Hierdoor zijn de documenten niet digitaal in te zien zoals in de publicatie van 6 juni 2024 is vermeld. De documenten worden twee weken later, namelijk op 20 juni 2024 gepubliceerd. Om deze reden wordt ook de ter inzage termijn twee weken opgeschoven. De verklaring van geen bedenkingen en de omgevingsvergunning voor ‘Prins Bernhardlaan 2 - Souburgh’ liggen ter inzage vanaf 20 juni 2024 tot 1 augustus 2024.

Burgemeester en wethouders van gemeente Waddinxveen maken het besluit van 29 mei 2024 bekend om met artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht af te wijken van de Regels van het bestemmingsplan ‘van station tot hefbrug’ en de verklaring van geen bedenkingen en de omgevingsvergunning voor ‘Prins Bernhardlaan 2 - Souburgh’ vast te stellen.

Waar gaan de verklaring van geen bedenkingen en de omgevingsvergunning over?

Het plan is in strijd met het bestemmingsplan ‘Van station tot hefbrug’. Er kan van het bestemmingsplan worden afgeweken als het plan niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. De initiatiefnemer heeft de hiervoor benodigde ruimtelijke onderbouwing aangeleverd.

Dit plan is een aanpassing van een eerder plan

Van 29 juni 2022 tot en met 20 augustus 2022 heeft een eerdere versie van dit plan ter inzage gelegen: ‘zorgcentrum Prins Bernhardlaan 2 te Waddinxveen’. Ten opzichte van dat plan zijn twee punten veranderd. Ten eerste zijn de glazenwassersbalkonnen vervangen door externe plantenbakken. Ten tweede zal de huidige verkeerssituatie op het terrein niet langer aangepast worden naar een rondweg.

De gemeenteraad heeft een verklaring van geen bedenkingen afgegeven

De omgevingsvergunning kan pas worden verleend nadat de gemeenteraad heeft verklaard dat zij geen bedenkingen heeft tegen het plan. Op 29 mei 2024 heeft de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

De vastgestelde omgevingsvergunning wordt ter inzage gelegd

U kunt de stukken inzien vanaf 20 juni 2024 tot en met 1 augustus 2024:

  • via de website van gemeente Waddinxveen www.waddinxveen.nl/omgevingsplannen;

  • via de landelijke website www.omgevingswet.overheid.nl (identificatienummer NL.IMRO.0627.BPprinsbhl2-0401);

  • op het gemeentehuis bij de Publieksbalie, Beukenhof 1 in Waddinxveen;

  • door contact op te nemen met de heer R. Höhle via het telefoonnummer 14 0182.

Hoe kunt u beroep instellen?

U kunt alleen in beroep gaan als u belanghebbende bent, èn:

  • als u eerder tijdig een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders op het ontwerpbesluit naar voren heeft gebracht, òf;

  • als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder tijdig een zienswijze naar voren te brengen.

U gaat in beroep door een brief te sturen aan de Raad van State. U heeft hiervoor vanaf 20 juni 2024 zes weken de tijd. Dit is de beroepstermijn. Stuur uw brief voor 1 augustus 2024 naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Wanneer treedt het besluit in werking?

Het besluit treedt in werking met ingang van 2 augustus 2024. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Heeft u op tijd beroep ingesteld en wilt u niet dat het besluit in werking treedt op 2 augustus 2024, dan moet u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt dan pas in werking nadat op uw verzoek is beslist. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient moet u daar ook griffierecht voor betalen.

Waddinxveen, 20 juni 2024

Naar boven