Wijziging RFLO

Het college van burgemeester en wethouders van Gouda;

 

gelezen het voorstel van 28 mei 2024;

 

gelet op artikel 160 van de Gemeentewet;

 

besluit:

Artikel 1  

  • A.

    Wijzigt artikel 7.2 Regeling fysieke leefomgeving Gouda als volgt:

     

    Was

    Wordt

    Artikel 7.2 Kampeerplaatsen voor kampeerauto’s (campers)

    • 1.

      Als plaatsen als bedoeld in artikel 3.42, vijfde lid, van de VFLO worden voor het plaatsen of geplaatst houden van kampeerauto’s (campers) aangewezen de 29 plaatsen op het parkeerterrein Klein Amerika die zijn gemarkeerd door parkeerborden met een campersymbool en door belijning op het parkeerterrein.

    • 2.

      Een kampeerauto (camper) wordt ten hoogste 72 uur op een aangewezen kampeerplaats geplaatst gehouden.

    • 3.

      Op of bij de aangewezen kampeerplaatsen worden een stroomvoorziening, een watervoorziening en een loosplek voor toilet en vuilwater aangebracht.

    Artikel 7.2 Kampeerplaatsen voor kampeerauto’s

    (vervallen)

    Toelichting

    Gelet op het collegebesluit om de kampeerplaatsen op Klein Amerika te verwijderen, moet ook de VFLO gewijzigd worden. Bovenstaande wijziging voorziet daarin.

  • B.

    In de ondertekening van de Regeling fysieke leefomgeving Gouda wordt de bezwaarclausule aangepast:

     

    Was

    Wordt

    Tegen de aanwijzing als bedoeld in artikel 7.1, eerste lid, of artikel 7.2, eerste lid, van deze regeling kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking van de aanwijzing een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. de Centraal Juridische Afdeling, Postbus 1086, 2800 BB te Gouda. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en ten minste naam en adres van de indiener, en bij voorkeur ook telefoonnummer en e-mailadres, en de motivering van de bezwaren bevatten. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat het besluit niet geldt. Desgewenst kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Een dergelijk verzoek kan alleen worden ingediend als ook bezwaar is gemaakt en bovendien moet er sprake zijn van een spoedeisend belang.

    Tegen de aanwijzing als bedoeld in artikel 7.1, eerste lid van deze regeling kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking van de aanwijzing een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. de Centraal Juridische Afdeling, Postbus 1086, 2800 BB te Gouda. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en ten minste naam en adres van de indiener, en bij voorkeur ook telefoonnummer en e-mailadres, en de motivering van de bezwaren bevatten. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat het besluit niet geldt. Desgewenst kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Een dergelijk verzoek kan alleen worden ingediend als ook bezwaar is gemaakt en bovendien moet er sprake zijn van een spoedeisend belang.

    Toelichting

    Vanwege het vervallen van artikel 7.2 wordt de bezwaarclausule ook aangepast.

  • C.

    Wijzigt artikel 7A.1 als volgt:

     

    Was

    Wordt

    Artikel 7A.1 Handboek kabels en leidingen

    De nadere regels die het college kan stellen op grond van artikel 5.1 Verordening fysieke leefomgeving zijn opgenomen in bijlage XI Handboek Kabels en Leidingen van deze regeling.

    Artikel 7A.1 Handboek kabels en leidingen

    De nadere regels die het college kan stellen op grond van artikel 5.1 Verordening fysieke leefomgeving zijn opgenomen in Bijlage 10 Handboek Kabels en Leidingen van deze regeling.

    Toelichting

    Kennelijke verschrijving in artikel 7A.1 opgelost.

  • D.

    Wijzigt de titel van Bijlage XI Handboek Kabels en Leidingen naar “Bijlage 10 Handboek Kabels en Leidingen”.

Artikel II  

Artikel I onderdelen A en B treden op 1 november 2024 in werking. Artikel I onderdelen C en D treden een dag na bekendmaking in werking.

Aldus besloten in de vergadering van 11 juni 2024.

Burgemeester en wethouders van Gouda,

de secretaris,

drs. R.C. Bakker

de burgemeester,

mr. drs. P. Verhoeve

Naar boven