Bestemmingsplan “Gorredijk – Verplaatsing supermarkt” gewijzigd vastgesteld

 

Burgemeester en wethouders van Opsterland maken bekend dat het door de gemeenteraad op 27 mei 2024 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Gorredijk – Verplaatsing supermarkt (plannummer NL.IMRO.0086.05BPHoofdstraat88-0301) met ingang van 20 juni 2024 gedurende zes weken ter inzage ligt.

 

U kunt het digitale bestemmingsplan raadplegen via het Omgevingsloket: https://omgevingswet.overheid.nl, onder Regels op de kaart. Op deze website kunt u op “Locatie zoeken” of kunt u via “document zoeken” het plan oproepen via het invullen van het plannummer NL.IMRO.0086.05BPHoofdstraat88-0301. De directe link is: https://omgevingswet.overheid.nl/. Het digitale plan is eveneens te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl of in te zien via de gemeentelijke website www.opsterland.nl. Daarnaast is een afdruk van het digitale plan in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag.

 

Strekking van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan "Gorredijk – Verplaatsing supermarkt" ziet op een verplaatsing van de huidige supermarkt aan de Schoolstraat 1 naar de hoek Hoofdstraat/Badweg (nieuwe adres Hoofdstraat 88) in Gorredijk. Op de nieuwe locatie is voldoende ruimte aanwezig om een moderne en toekomstbesten-dige harddiscounter te realiseren, waarbij er tevens sprake is van een nieuwe vitaliteitsimpuls aan de zuidzijde van de Hoofdstraat.

 

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

Bij de vaststelling van het plan is in de planverbeelding een wijziging aangebracht ten opzichte van het ontwerp. Er was een fout in de verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan geslopen (geringe afwijking ten aanzien van het gewenste bouwvlak). Deze omissie is bij de vaststelling van het bestemmingsplan hersteld (zie daarvoor de inhoud van het raadsvoorstel en de bijbehorende bijlage “Ambtshalve aanpassing planverbeelding bestemmingsplan “Gorredijk - Verplaatsing supermarkt”). Een andere wijziging heeft slechts betrekking op de toelichting, niet op de juridische regeling (nieuwe Aeriusberekening van de stikstofuitstoot).

 

Beroepsmogelijkheid bestemmingsplan

Gedurende de termijn dat het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ter inzage ligt, kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Volgens de wettelijke regels bevat het beroepschrift ten minste: de dagtekening, uw naam, adres en handtekening en omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht (zo mogelijk met een kopie daarvan) en de gronden van het beroep.

 

Digitaal beroep

Met uw elektronische handtekening (DigiD) kunt u eventueel digitaal een beroepschrift of een verzoek om een voorlopige voorziening indienen via https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/.

 

 

Beetsterzwaag, 19 juni 2024

Naar boven