Vijfde wijziging van het Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening Geertruidenberg 2023

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg;

 

gelet op de bepalingen van de Afvalstoffenverordening Geertruidenberg 2021;

 

overwegende dat:

  • het in het belang van een doelmatige verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen wenselijk is nadere regels te stellen omtrent de dagen, tijden, plaatsen en wijze waarop afvalstoffen kunnen worden overgedragen of ter inzameling aangeboden aan de bij dit besluit aan te wijzen inzameldienst en andere inzamelaars, als bedoeld in de Afvalstoffenverordening Geertruidenberg 2021;

  • Luier- en incontinentieafval vanaf 1 juli 2024 niet meer ingeleverd kan worden bij de ondergrondse inzamelvoorzieningen, maar enkel bij de daartoe aangewezen rolcontainers;

  • het Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening Geertruidenberg 2023 hiervoor gewijzigd dient te worden;

 

besluiten vast te stellen:

Het besluit tot de v ijfde wijziging van het Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening Geertruidenberg 2023, met daarin nadere regels voor de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen.

 

 

Artikel I

In artikel 3 wordt het zevende lid, gewijzigd in:

“7. De gemeente Oosterhout, gevestigd te Oosterhout, voor de inzameling van luiers en incontinentiemateriaal uit rolcontainers.”

 

Artikel II

In artikel 7 wordt het tiende lid, gewijzigd in:

“10. Voor luiers en incontinentiemateriaal: een witte plastic zak, verstrekt door de gemeente Geertruidenberg, voor in de daartoe aangewezen (luier) rolcontainers.”

 

Artikel III

Deze vijfde wijziging van het Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening Geertruidenberg 2023 wordt bekend gemaakt in het elektronisch Gemeenteblad en treedt in werking met ingang van 1 juli 2024.

 

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg van 21 mei 2024.

De secretaris a.i., de burgemeester,

R. Brekelmans M. Witte

Naar boven