Verkeersbesluit voor het instellen voor het hinkend parkeren aan Munsterstraat te Munstergeleen

2024/ 559803

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen:

  • 1.

    Besluiten:

in de Munsterstraat te Munstergeleen aan een wegzijde, hinkend parkeren (parkeren met twee wielen op de stoep en twee wielen op de rijbaan) in te stellen en de volgende verkeersmaatregelen te nemen:

  • 1.

    Het plaatsen van in totaal twee verkeersborden ‘Parkeergelegenheid voor het parkeren met twee wielen op het trottoir’ (bord E08b), in de Munsterstraat te Munster, aan de wegzijde met de even huisnummers, ter hoogte van huisnummer 8 en Burg. Ramakersstraat 32.

Zoals aangegeven op de foto(’s) en/of tekening(en), behorende bij dit besluit

  • 2.

    Overwegingen

De Munsterstraat in Munstergeleen is een smalle straat waar parkeren op de rijbaan, gelet op de dan nog maar beperkt resterende wegbreedte, niet mogelijk is. Er is naast de rijbaan geen parkeergelegenheid aanwezig. Bewoners en bezoekers parkeren al jaren deels op het op gelijk niveau met de rijbaan gelegen trottoir aan de zijde met de even huisnummers. Bewoners hebben recent gevraagd dit parkeren te legaliseren door middel van het plaatsen van bebording E08b. Deze verkeersmaatregel voorkomt parkeerproblematiek en verbeterd de doorstroming in de Munsterstraat.

  • 3.

    Wettelijke grondslag

Verkeersbesluiten worden genomen op basis van artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 en artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer.

Uit het oogpunt van de doorstroming, de bruikbaarheid van de weg, het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer, wordt het noodzakelijk geacht de verkeersmaatregelen te nemen. Van toepassing is hier artikel 2, lid 1, sub c, en artikel 2, lid 2, sub a van de Wegenverkeerswet 1994.

De Munsterstraat te Munstergeleen is in beheer en onderhoud bij de gemeente Sittard-Geleen en ligt binnen de bebouwde kom, zoals bedoeld in artikel 18 lid 1 sub d van de Wegenverkeerswet 1994

  • 4.

    Advies

De Ambtelijke Werkgroep Verkeer, waarin onder meer verkeerskundigen en de regiopolitie zitting hebben, heeft op 19-03-2024 positief geadviseerd over de voorgestelde verkeersmaatregel.

 

  • 5.

    Ondertekening

Sittard-Geleen, 06-06-2024

namens het college van burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen,

R. Dobrick

Juridisch Medewerker Verkeer

  • 6.

    Publicatie

Op basis van artikel 26 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer, wordt na besluitvorming dit verkeersbesluit gepubliceerd in het Gemeenteblad (officielebekendmakingen.nl).

  • 7.

    Bezwaar

Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u binnen zes weken na de dag waarop dit besluit gepubliceerd is een bezwaarschrift bij ons indienen. Dat kan op meerdere manieren:

  • 1.

    U kunt uw bezwaarschrift opsturen naar: Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen, Postbus 18, 6130 AA Sittard.

  • 2.

    U kunt uw bezwaarschrift persoonlijk afgeven bij de Stadswinkel, Markt 1, Geleen.

  • 3.

    U kunt uw bezwaarschrift faxen via telefoonnummer (046) 400 00 39.

  • 4.

    U kunt ook digitaal bezwaar maken. Daarvoor heeft u wel een elektronische handtekening (DigiD) nodig.

Kijk op https://www.sittard-geleen.nl/Inwoners/Klacht_bezwaar_en_beroep/Bezwaar_bezwaarschrift_indienen voor meer informatie. Bijvoorbeeld om te lezen wat u in uw bezwaarschrift moet vermelden.

  • 8.

    Voorlopige voorziening

Als u bezwaar maakt, treedt het besluit toch in werking. Om dat te voorkomen, kunt u bij de rechter om een tijdelijke maatregel vragen. Dat heet een ‘voorlopige voorziening’. Dit kan alleen als er spoedeisende belangen zijn die dat nodig maken. Alle informatie hierover kunt u krijgen via de griffie van de rechtbank Limburg. Of kijk op www.rechtspraak.nl.

Munsterstraat Munstergeleen

Naar boven