Voorgenomen verhuur Raadhuisplein 1A Hoogkarspel

Adres: Raadhuisplein 1A 1616 AV Hoogkarspel

Perceel: gemeente Drechterland, sectie K 2407

De gemeente Drechterland (verder: gemeente) is voornemens om de bedrijfsruimte aan het Raadhuisplein 1A in Hoogkarspel te verhuren aan de heer R. Post. Het pand zal in gebruik zijn voor de uitoefening van horeca-doeleinden.

In verband met het faillissement dat is uitgesproken op 3 januari 2024 van de voormalige huurder van de bedrijfsruimte is door de curator gekomen tot een verkoop van de horeca-onderneming die in het gehuurde is gedreven. Dit is geschied via een daarvoor bestemde biedingsprocedure, waarbij gelegenheid is geboden aan alle relevante marktpartijen om een bieding uit te brengen op de horeca-onderneming.

Door de curator is gekomen tot het sluiten van een koopovereenkomst met de hoogste bieder, op grond waarvan de hoogste bieder alle materiële en immateriële activa van de onderneming en zoals aanwezig in de bedrijfsruimte en voor zover eigendom van de failliete huurder heeft gekocht.

Er is toestemming verleend door de rechter-commissaris voor het sluiten van deze koopovereenkomst.

Er hebben zich geen andere partijen gemeld bij de gemeente Drechterland met een concreet huurverzoek of huurvoorstel.

De gemeente Drechterland acht het van belang dat op korte termijn gekomen wordt tot het verder exploiteren van een horecagelegenheid in de bedrijfsruimte en zal met het oog daarop een huurovereenkomst sluiten met de koper van de genoemde horeca-onderneming, mede gelet op de omstandigheid dat de gemeente ook eventueel via een indeplaatsstellingprocedure gehouden zou kunnen zijn mee te werken aan het sluiten van een huurovereenkomst.

Tegen deze voorgenomen verhuur kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend dan wel ingesteld.

Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen verhuur en merkt u zichzelf aan als serieuze gegadigde dan dient u dat, binnen een termijn van 20 kalenderdagen na deze publicatie kenbaar te maken door een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Noord-Holland. Deze termijn merken wij aan als vervaltermijn. Dit betekent voor de goede orde dat indien de termijn ongebruikt verstrijkt alle rechten vervallen. We zullen dan overgaan tot verhuur. Brieven en e-mails die wij na afloop van deze termijn ontvangen worden niet meer in behandeling genomen. De gemeente hanteert deze handelwijze om rechtszekerheid te creëren zodat zij één op één kan contracteren.

De gemeente geeft met deze publicatie uitvoering aan de uitspraak van de Hoge Raad in het Didam’-arrest van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Heeft u nog vragen over het vorenstaande? Stel ze per e-mail aan cor.groot@sed-wf.nl

Naar boven