Vaststelling bestemmingsplan ‘Heeswijk 109A Montfoort’

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 3 juni 2024 het bestemmingsplan ‘Heeswijk 109A Montfoort’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud

Het bestemmingsplan voorziet in het vervallen van de bestemming Bedrijf op het perceel Heeswijk 109A te Montfoort en de bouw van een nieuwe woning van 800 m3 op de plaats van de bestaande en te slopen bedrijfshal. Het bebouwd oppervlak wordt gereduceerd van ca. 514 m2 in de bestaande situatie naar ca. 136 m2 in de nieuwe situatie.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, inclusief bijbehorende stukken, van dinsdag 18 juni 2024 tot dinsdag 30 juli 2024 ter inzage. Het plan is digitaal raadpleegbaar via de nationale website www.ruimtelijkeplannen.nl of via www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/ (identificatiecode: NL.IMRO.0035.BPheeswijk109A-va01). Daarnaast ligt het bestemmingsplan op werkdagen ter inzage bij de publieksbalie van het Huis van Montfoort (stadskantoor), Kasteelplein 5 te Montfoort.

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden kunnen gedurende de hiervoor genoemde termijn bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden waarop het beroep rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden. Er wordt een griffierecht geheven.

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens om een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een voorlopige voorziening kan door de voorzitter worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Inwerkingtreding

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een beroepschrift is ingediend en binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Wanneer een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend na afloop van de beroepstermijn heeft dat verzoek geen schorsende werking. Het bestemmingsplan wordt dan alleen geschorst als gevolg van de uitspraak van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Meer informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact met opnemen met de heer H.J. de Vries van de gemeente Montfoort via het algemene nummer (0348) 476400 of via RO@Montfoort.nl.

Naar boven